Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Snookerin kuningas otti omansa – Ronnie O'Sullivanille seitsemäs maailmanmestaruus!

Ronnie O'Sullivan on voittanut seitsemännen snookerin maailmanmestaruuden. Myöhään maanantaina saavutettu seitsemäs titteli nosti hänet jakamaan ennätystä Stephen Hendryn kanssa.

Snookerin kuningas Ronnie O'Sullivan ja uran 7. maailmanmestaruuspokaali
Snookerin kuningas Ronnie O'Sullivan ja uran 7. maailmanmestaruuspokaali Kuva: Getty Images
Timo Uusitalo

Ronnie O'Sullivan, 46, päihitti snookerin MM-finaalissa nuoren haastajansa Judd Trumpin erin 18–13 perinteisellä Crucible Theatre -areenalla Sheffieldissä, Englannissa. Loppuottelussa taipunut Trump, 32, on vuoden 2019 maailmanmestari.

Uransa seitsemännellä maailmanmestaruudella O'Sullivan nousi jakamaan MM-titteleiden ennätystä Stephen Hendryn kanssa. Hendry voitti seitsemän maailmanmestaruutta vuosina 1990–1999.

O'Sullivanin edellinen MM-voitto oli kahden vuoden takaa. Ensimmäisen maailmanmestaruutensa hän saavutti 21 vuotta sitten. O'Sullivan ylsi MM-titteliin vanhimpana pelaajana.

Maailmanlistan ykköspelaaja O'Sullivanilla on hallussa eniten paitsi rankingturnausten myös major-turnausten ykköspalkintoja. Nyt hän jakaa lisäksi MM-turnausten voittoennätystä, joka oli ainoa puuttuva palanen mittavalta saavutuslistalta.

O'Sullivan on ollut lajin kirkkaimmassa tähtiloistossa jo huikeat 30 vuotta. Hendry oli major-turnauksia voittava pelaaja aikoinaan kymmenen vuoden ajan.

Lue myös

Analyysi: Ronnie O'Sullivan on snookerin supertähti ja maailmanlistan ykkönen, mutta onko hän keskiviikon jälkeen enää suosikki maailmanmestariksi?

Snookerissa on käynnissä hidas vallankumous, joka herättää huolta lajin tulevaisuudesta – onko supertähti Ronnie O'Sullivan osa ongelmaa vai ratkaisua?

Suosittelemme