Matti Matinheikki luopuu kaikista luottamustehtävistään

Matinheikki ilmoitti asiasta lyhyessä tiedotteessa.

Matti Matinheikki seisoo kahvilassa ja katsoo kameraan
Matinheikki kertoi aiemmin luopuvansa luottamustehtävistään poliisitutkinnan ajaksi. Nyt hän kertoo luopuvansa niistä kokonaan. Kuva: Marko Väänänen / Yle
Siiri Pohjoinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Oulun kaupungin entinen yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikki luopuu kaikista poliittisista luottamustehtävistään. Matinheikki kertoo asiasta lyhyessä tiedotteessa.

Oulun poliisilaitos aloitti viime viikolla esiselvityksen Matinheikin toiminnasta. Sen jälkeen Matinheikki kertoi vetäytyvänsä luottamustehtävistään selvityksen ajaksi, mutta nyt hän kertoo luopuvansa niistä kokonaan.

Poliisi selvittää, onko Matinheikki mahdollisesti syyllistynyt rikokseen toimiessaan aiemmin Oulun apulaiskaupunginjohtajana. Kaupungilla työskennellessään hän käytti muun muassa kaupungin autoa ja sähköpolkupyörää henkilökohtaisiin ajoihin, mistä hän sai aikanaan kirjallisen varoituksen sekä joutui korvaamaan kaupungille runsaat 16 000 euroa.

Poliisi käynnistää Matti Matinheikin toiminnasta esiselvityksen – Rikoskomisario: "Asialla on yhteiskunnallista merkitystä"

Poliisin mukaan esiselvitys tulee kestämään joitakin viikkoja, eikä siinä tähän mennessä ole ilmennyt uusia tietoja.

Jo aiemmin Matinheikki jätti Oulun autokuljetuksen toimitusjohtajan tehtävät.

Lisäksi hän on vetäytynyt Oulun kaupunginjohtajan hakuprosessista sekä kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkuudesta.

Aiheesta lisää:

Matti Matinheikin aiemmin saama varoitusmenettely todettiin riittäväksi – kaupunginhallituksen puolesta asia on loppuun käsitelty

Suosittelemme