Etelä-Karjalassa aluehallituksen puheenjohtajan tehtävä tulee osa-aikaiseksi – palkka vajaat 3 000 euroa

Kansanedustajana vielä toimiva Anneli Kiljunen hoitaa aluehallituksen puheenjohtajan tehtävää osa-aikaisena luottamushenkilönä.

Aluevaltuuston puheenjohtaja kansanedustaja Anneli Kiljunen SDP
Anneli Kiljunen ei pyri enää eduskuntaan vaan keskittyy Etelä-Karjalan hyvinvointialueen hallituksen puheenjohtajan tehtävään. Arkistokuva. Kuva: Kare Lehtonen / Yle
Minna Kaipainen

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen aluehallituksen puheenjohtajan tehtävästä tulee osa-aikainen. Kansanedustajakautensa pian päättävä Anneli Kiljunen (sd.) toimii 6. huhtikuuta alkaen osa-aikaisena luottamushenkilönä. Tämä tarkoittaa sitä, että hänelle maksetaan kokonaispalkkaa.

Palkka on enintään 2 994,38 euroa kuussa, mikä on puolet täydestä kunta-alan yleisen virka- ja työehtosopimuksen mukaisesta palkasta.

Hyvinvointialueet ovat voineet itse määrittää, onko aluehallituksen puheenjohtaja päätoiminen luottamushenkilö, osa-aikainen luottamushenkilö vai maksetaanko hänelle vuosi- ja kokouspalkkioita.

Esimerkiksi Kymenlaakson hyvinvointialueella tehtävä on päätoiminen, ja siellä tehtävässä toimiva Nina Brask (sd.) saa kokoaikaisesta tehtävästään 5 200 euron kuukausipalkkaa.

Osa-aikaisena luottamushenkilönä Kiljusella on oikeus vuosilomaan, sairauslomaan ja perhevapaaseen sekä työterveyshuollon palveluihin samoin kuin hyvinvointialueen viranhaltijoilla.

Lisäksi osa-aikaiselle aluehallituksen puheenjohtajalle maksetaan kokous- ja edustuspalkkiot sekä matkakorvaukset samalla tavalla kuin viranhaltijoille. Erillisiä työaikakorvauksia esimerkiksi ilta- ja viikonlopputöistä ei makseta.

Suosittelemme