Sote-asioista päättävän aluehallituksen puheenjohtajasta tulee kokoaikainen Päijät-Hämeessä

Kokoaikainen puheenjohtaja saa vuodessa 75 000 euron palkkion, eikä muuta heru.

Päijät-Hämeen aluehallituksen puheenjohtaja Kristiina Hämäläinen.
Kristiina Hämäläinen (kok.) on Päijät-Hämeen aluehallituksen puheenjohtaja. Kuva: Juha-Petri Koponen / Yle
Sini Ojanperä

Yksi Päijät-Hämeen merkittävimmistä luottamustehtävistä muuttuu kokoaikaiseksi. Jatkossa hyvinvointialueen aluehallituksen puheenjohtajan tehtävä on kokoaikainen, kun se aiemmin oli osa-aikainen.

Päijät-Hämeen aluevaltuusto päätti maanantaina hallintosäännön muutoksista. Äänestysten jälkeen aluevaltuusto päätti äänin 40–28, että hallintosääntö mahdollistaa aluehallituksen puheenjohtajan tehtävän hoitamisen joko osa-aikaisesti tai kokopäiväisesti. Yksi valtuutetuista äänesti tyhjää.

Aluehallituksen puheenjohtajan kokoaikaisen luottamustehtävän vuosipalkkio on 75 000 euroa, eikä muita hallintosäännön määrittelemiä kokouspalkkioita ja muita palkkioita makseta. Puheenjohtajan kokoaikaisuus oli yksi olennaisimmista muutoksista, joita aluevaltuusto hyväksyi hallintosääntöön.

Päijät-Hämeen aluehallituksen puheenjohtaja on Kristiina Hämäläinen (kok.). Aluehallitus vastaa muun muassa hyvinvointialueen hallinnosta ja taloudesta sekä aluevaltuuston päätösten valmistelusta.

Seuraa Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa ja Ylen verkossa.

Juttua on muokattu 10.5.2023: Tarkennettu, että hallintosääntö mahdollistaa myös aluehallituksen puheenjohtajuuden osa-aikaisuuden.

Suosittelemme