Lappilaisten kuntien työhyvinvointi kohentui – moni luottamushenkilö kokee silti yhä epäasiallista käytöstä

Kuntien hallintohenkilöstölle ja luottamushenkilöille tänä keväänä toteutettu seurantakysely osoitti, että työhyvinvointitoimilla on ollut merkittävä vaikutus.

Kädet lepäävät läppärin näppäimistön päällä.
Kahtena perättäisenä vuotena toteutetussa kyselyssä tarkasteltiin kokemuksia työhyvinvoinnista, yhteistyöstä ja vuorovaikutuksesta. Kuvituskuva. Kuva: Berislav Jurišić / Yle
Eeva Kuivas

Lappilaisten kuntien työhyvinvointi on kohentunut, kertoo Lapin liitto. Sen mukaan kuntien hallintohenkilöstön ja luottamushenkilöiden kokemus esimerkiksi maakunnan kuntaorganisaatioiden veto- ja pitovoimasta, yhteistyö- ja vuorovaikutustaidoista sekä oman roolin selkeydestä on kehittynyt myönteisesti vuodentakaisesta.

Tekijöiden Lappi -hankkeen tänä keväänä toteuttaman seurantakyselyn tulokset osoittivat, että tehdyillä työhyvinvointitoimilla, kuten koulutuksilla, on ollut merkittävä vaikutus. Muun muassa keskustelukulttuurin koettiin kohentuneen kauttaaltaan koko maakunnassa.

Tulokset osoittivat myös, että epäasiallinen käytös on vähentynyt työyhteisöissä. Yli 43 prosenttia luottamushenkilöistä kokee kuitenkin edelleen epäasianmukaista kohtelua, kuten syrjivää käytöstä, vähättelyä tai painostamista. Eniten sitä koetaan toisilta luottamushenkilöiltä.

Tänä ja viime keväänä toteutetussa kyselyssä tarkasteltiin Lapin kuntien hallintohenkilöstön ja luottamushenkilöiden kokemuksia työhyvinvoinnista, yhteistyöstä ja vuorovaikutuksesta.

Lue lisää Lapin uutisia. Kuuntele ja katsele sisältöjämme Yle Areenassa.

Suosittelemme