Kauhavalla ja Kokkolassa noin 800 alokasta vannoo sotilasvalansa torstaina

Porin prikaati on tuo valatilaisuuden lisäksi pohjalaiskaupunkeihin näytille kalustoaan.

Varusmiehiä Dragsvikissä
Dragsvikin varusmiehiä vannomassa sotilasvalaansa Tammisaaressa viime vuonna. Kuva: Linus Westerlund / Yle
Ari Vihanta

Kokkolassa noin 400 Satakunnan tykistörykmentin alokasta ja Kauhavalla noin 400 Pohjanmaan jääkäripataljoonan ja Varsinais-Suomen huoltopataljoonan 2. huoltokomppanian alokasta vannovat torstaina sotilasvalansa. He ovat astuneet palvelukseen heinäkuun alussa.

Kauhavalla juhlallisuudet alkavat kello 9 kalustonäyttelyllä. Valatilaisuus ja kenttähartaus alkavat kello 10 keskustan urheilukentällä ja ohimarssi suoritetaan noin kello 10.45 Kirkkotiellä.

Kokkolassa vala ja siihen kuuluva kenttähartaus alkavat keskusurheilukentällä kello 14. Ohimarssi kulkee noin kello 14.45 Antti Chydeniuksen kadulla. Valatilaisuus ja ohimarssi vaikuttavat myös liikennejärjestelyihin. Paikalle saapujia pyydetään pysäköimään autot tapahtumapuistoon.

Joukko-osastot esittelevät kalustonäyttelyissä käyttämäänsä kalustoa. Kokkolassa esimerkiksi on esillä 155 millimetrin raskas kenttätykki 155K98 sekä raketinheittimet RSRAKH98 ja 122RAKH83 lavetteineen.

Kauhavalla voi tutustua esimerkiksi sotilaskoiraan ja sen ohjaajaan, Pasi -miehistönkuljetusajoneuvoon ja israelilaisen Aeronautics Defense Systemsin Orbiter 2B -lennokkiin sekä nykyaikaisen jääkärin ja tiedustelijan varusteisiin.

Suosittelemme