Yhdeksän varusmiestä oli hukkua Tammisaaressa – ”Hyvä, että tarjotaan apua ja kriisitukea”, sanoo Varusmiesliiton puheenjohtaja

Varusmiesliiton puheenjohtaja Elina Riutta painottaa, että kaikessa armeijan toiminnassa on aina huolehdittava palvelusturvallisuudesta.

En skylt där det står Nylands brigad på svenska och finska. I bakgrunden syns porten till garnisonsområdet.
Uudenmaan prikaatin varusmiehet olivat hukkua tasokokeen aikana tiistaina 10. lokakuuta. Kuva: Malin Valtonen / Yle
Rosa Lehtokari

Varusmiesliitossa seurataan tiiviisti onnettomuustutkinnan etenemistä tapauksessa, jossa yhdeksän varusmiestä oli hukkua tasokokeen aikana.

Onnettomuus sattui tiistaina 10. lokakuuta rannikkojääkärien rantautuessa tasokokeessa Tammisaaren Dragsvikissä. Yhtä varusmiestä jouduttiin elvyttämään ja hänet vietiin sairaalaan.

Varusmiesliiton puheenjohtaja Elina Riutta on harmissaan onnettomuudesta.

– On tosi valitettavaa, että tällaista sattuu palveluksessa, saati tasokokeessa. Olemme hengessä mukana varusmiesten kanssa, hän sanoo.

Riutta painottaa, että tilanteen tutkinta on vasta alussa eikä tapauksesta ole selvinnyt vielä juurikaan sellaista tietoa, jota liitto voisi kommentoida.

– On hyvä tietää että varusmiehille tarjotaan apua ja kriisitukea tähän tilanteeseen, Riutta kertoo.

Onnettomuuden syytä ei ole vielä kerrottu julkisuuteen, mutta tiistaina oli hyvin tuulinen sää, ja silloin veden varaan joutuminen voi olla vaarallista.

Riutta ajattelee että myös tasokokeissa, kuten kaikessa muussakin armeijan toiminnassa, on aina huolehdittava palvelusturvallisuudesta.

– Se on ihan ykkösasia. Kyllä lähtökohtaisesti luotamme siihen, että henkilökunta osaa arvioida, millaisissa olosuhteissa mitäkin kokeita järjestetään.

Hän lisää, että tätä yksittäistä tapausta on kuitenkin vaikea kommentoida, koska vielä ei ole tiedossa, mitä tilanteessa on sattunut ja millaisissa olosuhteissa.

– Onneksi tämmöiset tapaukset ovat harvinaisia, vaikka ne ikäviä ovatkin. Nyt ei voi muuta kuin seurata tutkinnan etenemistä ja toivottaa varusmiehille toipumista.

Suosittelemme