Timo Heinonen luopuu aluevaltuuston ja -hallituksen luottamustoimistaan

Loppilainen kansanedustaja Timo Heinonen on pyytänyt eroa Kanta-Hämeen hyvinvointialueen luottamustoimista. Eron syyksi hän kertoo uudet työtehtävät eduskunnassa ja aluehallinnon kasvaneet kokousmäärät.

Kansanedustaja Timo Heinonen (kok) eduskunnassa Helsingissä 11. huhtikuuta 2023.
Kansanedustaja Timo Heinosen luottamustoimista putoaa yksi pois. Kuva: Eduskunta
Harri Oksanen

Kokoomuksen neljännen kauden kansanedustaja Timo Heinonen tuli valituksi Kanta-Hämeen hyvinvointialueen aluevaltuustoon tammikuussa 2022, jolloin pidettiin Suomen ensimmäiset aluevaalit.

Heinosen luottamustoimiin kuuluvat myös muun muassa Lopen kunnanhallituksen puheenjohtajuus, Valtion liikuntaneuvoston puheenjohtajuus, puolustusvaliokunnan jäsenyys sekä Veikkauksen hallintoneuvoston jäsenyys.

Timo Heinonen on pyytänyt 9. lokakuuta Kanta-Hämeen hyvinvointialueelle saapuneella kirjeellä eroa aluevaltuutetun ja aluehallituksen jäsenen luottamustoimista henkilökohtaisten syiden perusteella.

23. lokakuuta kokoontunut aluehallitus päätti esittää aluevaltuustolle, että Heinoselle myönnetään ero luottamustoimista. Samalla hallitus esittää, että Heinosen tilalle nousee kokoomuksen Lotta Saarenmaa.

Yle Hämeelle Heinonen kertoo syiksi uudet työtehtävät eduskunnassa ja muun muassa Valtion liikuntaneuvoston puheenjohtajuuden sekä aluehallinnon kasvaneet kokousmäärät ja niihin kuluva aika.

Seuraa Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa ja Ylen verkkosivuilla.

Suosittelemme