Snookertähti Luca Brecel sairastui, ei pysty pelaamaan Tampereella – korvaajaksi nelinkertainen maailmanmestari Mark Selby

Hallitseva maailmanmestari joutui vetäytymään Tampereen snookertapahtumasta viime hetkellä.

Mark Selby ja Luca Brecel kohtasivat toukokuussa snookerin MM-finaalissa, jonka Brecel vei erin 18–15.
Mark Selby ja Luca Brecel kohtasivat toukokuussa snookerin MM-finaalissa, jonka Brecel vei erin 18–15. Kuva: Zac Goodwin/PA Images via Getty Images
Atte Husu

Viime toukokuussa snookerin maailmanmestaruuden voittanut Luca Brecel ei pysty pelaamaan Tampereella torstai-iltana järjestettävässä näytösottelussa. Brecelin oli tarkoitus kohdata vuoden 2010 maailmanmestari Neil Robertson loppuunmyydyssä 1900-paikkaisessa Tampere-talossa.

Ottelun järjestäjä, Suomen snookerhistorian ainoa ammattilaispelaaja Robin Hull kertoo, että Brecelin oli tarkoitus matkustaa Suomeen keskiviikkoiltana. 28-vuotias belgialainen ei pystynyt kuitenkaan matkustamaan keskiviikkona nousseen korkean kuumeen vuoksi.

Brecelin paikan torstai-illan näytösottelussa ottaa englantilaispelaaja Mark Selby. 40-vuotias Selby on snookerin nelinkertainen maailmanmestari (2014, 2016, 2017 ja 2021), kolminkertainen Masters-voittaja (2008, 2010 ja 2013) ja kaksinkertainen UK Championshipin mestari (2012 ja 2016). Hän on neljänneksi eniten major-turnauksia voittanut pelaaja snookerin historiassa.

Tämä tuuletus muistetaan. Mark Selby pussitti ensimmäisenä pelaajana 147 pisteen maksimibreikin MM-finaalin historiassa viime toukokuussa.
Mark Selby pussitti ensimmäisenä pelaajana 147 pisteen maksimibreikin MM-finaalin historiassa viime toukokuussa. Kuva: Zac Goodwin/PA Images via Getty Images
Neil Robertson on historian menestynein Britannian ulkopuolelta tuleva snookerpelaaja.
Neil Robertson on historian menestynein Britannian ulkopuolelta tuleva snookerpelaaja. Kuva: VCG via Getty Images

Selby matkustaa Suomeen torstaina aamupäivällä. Selbyn vastustaja, 41-vuotias Robertson saapui Tampereelle myöhään keskiviikkoiltana.

Australialainen Robertson on vuoden 2010 maailmanmestari ja kaksinkertainen Masters-voittaja (2012 ja 2022). Lisäksi hän on juhlinut UK Championshipin mestaruutta kolmesti (2013, 2015 ja 2020).

Selby on tuoreella maailmanlistalla viidentenä ja Robertson kuudentena.

Suosittelemme