Yli 2 000 alokasta aloittaa varusmiespalveluksen Karjalan prikaatissa – Ukrainan sodan opetuksia mukaan koulutukseen

Haminan Maasotakouluun puolestaan odotetaan maanantaina yli 300:aa alokasta.

Karjalan prikaatin varusmiehet suorittamassa suojeluhälytys-harjoitusta Kouvolan Vekaranjärvellä.
Yhteensä palvelukseen astuu Suomessa noin 12 500 uutta alokasta, joista noin 350 on naisia. Kuva: Antro Valo / Yle
Heikki Koskinen

Karjalan prikaatissa Vekaranjärvellä aloittaa tänään maanantaina palveluksensa yhteensä 2 183 alokasta, joista 41 on naispuolisia. Ulkomailta sotilaspalvelusta Karjalan prikaatiin saapuu suorittamaan 19 henkilöä.

Kymenlaaksossa myös Haminan Maasotakouluun odotetaan tänään reilua 300:aa alokasta. Maasotakoulussa aloittaa 10–15 naista. Maasotakoulun alokkaat tulevat pääosin Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Uudenmaan alueelta.

Everstiluutnantti Jere Vettenranta Karjalan prikaatista kertoo, että suuria muutoksia uusien alokkaiden koulutukseen ei ole luvassa. Maailman tapahtumista on kuitenkin pyritty ottamaan oppia.

– Ukrainan sodassa saatujen havaintojen analysointia jatketaan ja saadut opit jalkautetaan varusmieskoulutukseen, kertoo Vettenranta.

Karjalan prikaatissa myös laajennetaan tänä vuonna mikrolennokkijärjestelmän koulutusta. Jere Vettenrannan mukaan viime viikon kovien pakkasien uusiutumiseen on myös varauduttu.

– Kovat pakkaset eivät ole meille uusi tilanne. Tarjoamme jokaiselle sotilaalle laadukkaan ja lämpimän vaatetuksen sekä koulutuksen toimintaan kylmissä olosuhteissa

Yhteensä palvelukseen astuu Suomessa noin 12 500 uutta alokasta, joista noin 350 on naisia.

Suosittelemme