Kainuun prikaati kutsuu 1600 uutta alokasta, esikuntapäällikön mukaan pari viime vuotta ovat näyttäneet miksi puolustusvoimat on olemassa

Muun muassa kiristynyt kansainvälinen tilanne ja välineellistetty maahanmuutto ovat ihmisten mielissä.

Sotilaita hiihtää tien yli.
Tammikuussa palveluksensa aloittaa Kainuun prikaatilla 1 600 alokasta. Kuva: Timo Sihvonen / Yle
Sanna Kähkönen

Vuoden ensimmäiset alokkaat aloittavat varusmiespalveluksensa maanantaina. Kainuun prikaatissa palveluksensa aloittaa noin 1 600 uutta alokasta. Koko maassa palveluksensa aloittaa noin 12 500, joista noin 350 on naisia.

Kainuun prikaatin esikuntapäällikkö Jukka Vuorisalmi sanoo parin viime vuoden konkreettisesti näyttäneen miksi puolustusvoimat ja muut turvallisuusviranomaiset ovat olemassa.

– Lähialueen tilanne Ukrainan sotaan liittyen, kiristynyt kansainvälinen tilanne ja nyt syksyn aikana ihan konkreettisesti meidän lähialueella välineellistetty maahanmuutto ovat ihmisten ja varusmiesten ja reserviläistenkin mielissä.

Puolustusvoimat antoi marraskuussa Rajavartiolaitokselle virka-apua. Puolustusvoimat tuki Rajavartiolaitosta konetyövoimalla ja rakentamisosastolla.

Nyt palveluksensa aloittavista noin 10 000 aloittaa maavoimien joukko-osastoissa. Noin 1 600 asevelvollista aloittaa sotilasuransa merivoimien palveluksessa.

Loput jakaantuvat Rajavartiolaitoksen ja Ilmavoimien joukko-osastoihin. Suurimmat vastaanottavat joukko-osastot ovat Porin prikaati, Karjalan prikaati ja Kainuun prikaati Maavoimista.

Juttua päivitetty 29.1.2024 kello 13.25: Korjattu esikuntapäällikön sukunimi.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme