Rovaniemen kaupunki alkaa maksaa valtuustosalistaan päivävuokraa

Kairatien audiotoriosta maksetaan 300 euroa käyttöpäivää kohden. Kaupunginvaltuustolla on yhdeksän kokousta vuodessa.

Antti Määttä Rovaniemen kaupungin henkilöstöjohtaja
Hallintojohtaja Antti Määttä on tyytyväinen Kairatien auditorion uuteen vuokrasopimukseen. Kaupungin rahaa säästyy. Kuva: Antti Mikkola
Marjukka Talvitie

Rovaniemellä kaupunginvaltuusto pystyy sittenkin jatkamaan kokouksiaan Kairatien koulukiinteistössä. Viime vuoden lopussa valtuustolle etsittiin uutta kokoontumistilaa, koska kaupungin tilojen vuokrasopimus Kairatiellä päättyi.

Nyt kaupunginvaltuuston käyttämästä auditoriosta on tehty uusi, halvempi vuokrasopimus ammattikouluttaja REDU:n kanssa. Hallintojohtaja Antti Määttä kertoo, että tilasta maksetaan vuokraa 300 euroa niiltä päiviltä kun sitä käytetään.

– Saimme edullisen vuokran Kairatielle. Se oli hyvä ratkaisu. Ei tarvinnut alkaa purkamaan tai rakentamaan tekniikkaa. Valtuuston kokouksia ei loppujen lopuksi ole vuodessa kovin montaa, Määttä sanoo.

Valtuusto kokoontuu tänä vuonna yhdeksän kertaa. Tämän vuoden ensimmäinen kokous on 22. tammikuuta.

Kaupunginhallituksen käytössä ollut Kairatien tila vuokrattiin kuukausivuokralla, joka on nyt noin tuhat euroa kuussa. Tätä huonetta käyttävät tarvittaessa myös muut kaupungin toimielimet kaupunginhallituksen lisäksi.

Kairatien audiotorio, jossa Rovaniemen kaupunginvaltuusto kokoontuu.
Rovaniemen kaupunki ja koulutuskuntayhtymä REDU sopivat, että kaupunki voi maksaa Kairatien auditoriosta vain tarvituilta päiviltä. Kuva: Antti Mikkola / Yle

Ojanperällä ollaan kolme vuotta

Rovaniemen kaupungin hallinnon työntekijät ovat vuoden alussa liki kaikki muuttaneet Kairatieltä Ojanperälle entisen luonto-opiston tiloihin noin kolmeksi vuodeksi. Sen verran kaupungintalon remontin arvioidaan kestävän.

Peruskorjaus maksaa noin 30 miljoonaa euroa.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Susanna Junttila (kesk.) kehuu uusia väliaikaistiloja viihtyisiksi. Hänkin on pian muuttamassa uusiin tiloihin. Junttila tekee 80-prosenttisesti puheenjohtajan työtä, ja hänellä on myös huone Ojanperällä.

Kaupunki on luopunut vuokratiloista saadakseen säästöjä. Hallinnon tilojen lisäksi se on vuokrannut Kairatieltä isot koulutilat Vaaranlammen koulun ollessa evakossa, sekä keskuskeittiötilaa. Yhteensä näiden tilojen vuokra on ollut noin 2,4 miljoonaa euroa vuodessa. Nyt vuokrakuluista säästetään noin 720 000 euroa vuodessa.

Kairatien kiinteistön omistaja on ammattikouluttaja REDU. Entinen luonto-opiston on sen sijaan kaupungin omistuksessa.

Suosittelemme