Snookerin maailmantähdet Mark Williams ja Mark Selby kohtaavat Oulussa

Liput Oulun näytösotteluun myytiin nopeasti loppuun, mikä ei tullut järjestäjille yllätyksenä.

Keskellä on vihreä Snooker-pöytä, joka on valaistu kirkkaalla valolla. Ympärillä näkyy paljon yleisöä istumassa.
Tiistaina järjestetty Titaanien taistelu -näytösottelu Ouluhallissa oli loppuunmyyty. Seuraavan kerran Oulussa järjestetään kansainvälinen snookerottelu 27. toukokuuta. Kuva: Janne Körkkö / Yle
Essi Puuri

Snookerin moninkertaiset maailmanmestarit Mark Williams ja Mark Selby kohtaavat tänään tiistaina Titaanien taistelu -näytösottelussa Ouluhallissa. Kaksintaistelun toinen osa nähdään keskiviikkona Tampereella.

Otteluiden järjestelyissä mukana olevan biljardiyrittäjä Jussi Tyrkön mukaan odotettavissa ei ole pelkkää suorituskeskeistä pelaamista, vaan myös teatteria ja tv-viihdettä yhdistävää hauskanpitoa.

– Molemmat pelaajat ovat hienoja persoonia ja huikeita sarjanrakentajia. Siinä on oikeastaan kaikkea, mitä hyvään näytösiltaan tarvitaan, Tyrkkö tiivistää.

Snookerin maailmanmestari Mark Williams keskittyy lyöntiin näytösottelussa.
Snookerin maailmanmestari Mark Williams keskittyy lyöntiin näytösottelussa 2023. Kuva: Jari Kärkkäinen / Yle

Oulun valikoituminen toiseksi kisapaikaksi tapahtui vahvojen yhteistyökuvioiden kautta. Liput myytiin nopeasti loppuun, mikä ei yllättänyt järjestäjiä.

– Oulussa on ollut kautta aikain iso harrastaja- ja katsojakunta. Aiemmat ammattilaiskisat on järjestetty etelässä, mutta tiedämme, että myös pohjoisessa snookerilla on vankka kannatus.

Snooker on Tyrkön mukaan saavuttanut Suomessa ylipäätään suuren suosion. Erityisesti televisiossa näytettävien pelien katsojaluvut ovat räjähtäneet, ja harrastajamäärät kasvavat tasaista tahtia. Monet lajin valmennuskurssit ovat jo ylibuukattuja.

– Nämä Suomeen tuotavat kansainväliset ottelut tuovat varmasti uusia näkökulmia ja motivaatiota ihmisten pelaamiseen, biljardiyrittäjä toteaa.

Mies katsoo kameraan ja taustalla on biljaripöytiä.
Oululaiselle snookerharrastajalle Joona Koskelalle City Biljard on kuin toinen koti. Kuva: Janne Körkkö / Yle

Oululainen pitkän linjan biljardiharrastaja Joona Koskela on samaa mieltä ottelun positiivisista vaikutuksista lajin suosioon.

– Moni näkee nyt ensimmäistä kertaa ammattilaispelaajia, niin siitä saa varmasti vinkkiä ja inspiraatiota snookerin pelaamiseen, Koskela sanoo.

Illan peli jännittää Koskelaa odotetusti.

– Kyllähän se ihan kihelmöi, että näin isot herrat ovat täällä omassa kotikaupungissani, hän iloitsee.

Koskela toivoo näkevänsä vielä jonain päivänä Suomessa aidon kilpailullisen turnauksen, jossa olisi mukana useita ammattilaispelaajia.

Seuraava Oulussa järjestettävä kansainvälinen snookerottelu nähdäänkin jo 27. toukokuuta, kun vastakkain ovat skotlantilainen Stephen Hendry ja englantilainen Jimmy White.

Keskellä on vihreä Snooker-pöytä, joka on valaistu kirkkaalla valolla. Pöydän äärellä on pelaaja, joka keskittyy tähtäämään palloon.
Jussi Tyrkön mukaan snooker on saavuttanut Suomessa suuren suosion. Kuva: Janne Körkkö / Yle

Suosittelemme