Forssan kaupunki alkaa julkaista tietoja hankituista palveluista ja tuotteista

Kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina ostolaskudatan avoimen julkaisun. Tiedot kootaan yhteen tilikausittain.

Forssan vaakuna.
Tietoja on mahdollista julkaista aikaisintaan maaliskuussa 2024. Kuva: Ville Välimäki / Yle
Petri Lassheikki

Forssan kaupunki alkaa julkaista ostolaskutietonsa kaikkien saataville. Kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina ostolaskudatan avoimen julkaisun.

Kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi toteaa, että tietojen julkaisu lisää kunnan toiminnan avoimuutta ja läpinäkyvyyttä. Tietojen julkaisu antaa kaikille mahdollisuuden vuosittain katsoa, mihin kaupungin rahoja on käytetty. Ostolaskuissa näkyvät muun muassa kunnan hankkimat tuotteet ja palvelut.

– Itse pidän tätä enemmänkin periaatteellisena ratkaisuna. Meidän tehtävä on olla avoin ja läpinäkyvä, koska käytämme julkista rahaa.

Tiedot kootaan yhteen tilikausittain. Kunnanhallituksen esityslistan valmistelutekstissä kerrotaan, että tilikauden sulkeutumisen aikataulun ja teknisen toteutuksen vuoksi vuoden 2023 ostolaskudata on mahdollista julkaista aikaisintaan maaliskuussa 2024.

Tietojen julkaisusta on valittu huolehtimaan Hansel oy. Hansel oy on voittoa tavoittelematon yhteishankintayhtiö, jonka omistavat valtiovarainministeriö ja Suomen Kuntaliitto ry. Hanselin käyttö mahdollistaa datan jalostamisen helposti ymmärrettävään muotoon.

Datasta poistetaan ennen julkaisua salassa pidettävät ja tietosuojaa uhkaavat tiedot.

Seuraa Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa ja Ylen verkkosivuilla.

Suosittelemme