Miten sinä hyödynnät tekoälyä opetuksessa? Tekoälystä älyä -kilpailu opettajille tuo vertaishyötyä koulutyöhön

Moni opettaja käyttää tekoälyä jo nyt hyödykseen opettamisessa tai opetuksen valmistelussa. Paljasta niksisi tai kehittele tekoälyn käytön haavekuvia! Paras vastaus palkitaan koko koulun opettajiston tekoälykoulutuksella.

Pyry Vaismaa ihmettelee pastellivärisen graafisen taustan edessä, ympärillä leijuu valkoisia kysymysmerkkejä.
Kuva: Jade Lönnqvist / Yle
Mari Vesanummi

Yle Oppimisen ja Yle Uutisluokan tuottama kokonaisuus Älyä tekoälyä pohjustaa kuinka tekoäly toimii ja miten tekoäly voisi auttaa meitä arjessa. Entä koulutyössä?

Haastamme opettajat suunnittelemaan opetuskokonaisuuden tai opettajan arkeen liittyvän työnkulun, jossa tekoälyä hyödynnetään uudella, innovatiivisella tavalla.

Yhtenä tavoitteena on myös edistää oppilaiden ymmärrystä tekoälystä ja sen roolista yhteiskunnassa sekä innostaa heitä tutkimaan, oppimaan ja kysymään - hyödyntämään tekoälyä muuhunkin kuin kotitehtävien tekemiseen. Koululaisille on lisäksi oma kilpailunsa, innosta yläkouluoppilaitasi keksimään Suomen kaunein prompti!

Opettajien tekoälyosaaminen puntariin

Ota hetki ja pohdi kuinka tekoäly voisi helpottaa sinun työtäsi opettajana.

Olitpa sitten matematiikan, äidinkielen, historian, kuvataiteen tai minkä tahansa aineen opettaja, tekoälyn käytänteet opetuksessa sopivat kisaan mukaan.

Kilpailu on avoinna kaikille opettajille ympäri Suomen. Voit osallistua yksin tai yhdessä työparisi tai tiimisi kanssa.

Nokkelimmat vinkit tai parhaimmat opetuskokonaisuudet palkitaan ja niitä tullaan jakamaan myös muiden opettajien käyttöön.

Voittajaopettaja saa koulunsa opettajistolle tekoälykoulutusta Ylen tekoälyasiantuntijoilta missä päin Suomea tahansa tämän vuoden aikana erikseen sovittuun ajankohtaan.

Kilpailuaika on päättynyt. Raati on vetäytynyt arvioimaan vastauksia. Voittaja julkistetaan viikolla 17, ehdotuksista julkaistaan myös koonti Ylen sivuille.

Suosittelemme