Oulun kaupunginjohtajaa haetaan nyt toistaiseksi voimassa olevaan virkaan

Oulun uudelta kaupunginjohtajalta odotetaan ylempää korkeakoulututkintoa, laajaa työkokemusta, visionäärisyyttä sekä sitoutumista tehtävään.

Oulun kaupungin keskustan kattoja lännestä itään päin kuvattuna.
Oulun uuden kaupunginjohtajan valinta on käynnistymässä. Hakuaika virkaan kestää helmikuun puolesta välistä maaliskuun puoleen väliin saakka. Kuva: Taneli Kärki / Yle
Risto Degerman,
Roosa Sarajärvi

Oulun uuden kaupunginjohtajan haku käynnistyy torstaina. Kaupunginhallitus päätti maanantain kokouksessa kaupunginjohtajan kelpoisuusvaatimuksista ja viranjulistamisesta auki.

Hakuaika virkaan kestää maaliskuun puoleen väliin saakka. Päätöksen uudesta kaupunginjohtajasta tekee kaupunginvaltuusto huhtikuun lopussa. Uuden kaupunginjohtajan toivotaan aloittavan virassa mahdollisimman pian kesään mennessä.

– Pyydykset laitetaan veteen. Oulussa on pedattu pöytä erittäin hyvillä ja kiinnostavilla asioilla, joten varmasti houkutteleva työympäristö on kaikkinensa odotettavissa, toteaa Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mirja Vehkaperä (kesk.).

Oulu on luopumassa määräaikaisesta virasta, koska sen on ennakoitu olleen ainakin osasyy siihen, ettei virkaan ole aiemmin saatu riittävästi hyviä ja kokeneita hakijoita.

Vehkaperän mukaan määräaikaisuudesta luopumisella pyritään siihen, että hakijat pystyvät sitoutumaan pidempiaikaiseen työhön ja tehtäväkuvaan sekä kaupunkikehitykseen. Hän toivoo vakituisen työpaikan houkuttelevan potentiaalisia hakijoita myös kauempaa.

– Oulu kasvaa ja kehittyy. Meillä on tulossa isot investoinnit seuraaville vuosille ja hyvin paljon erilaisia projekteja ja hankkeita, joissa toivomme pitkäjänteisyyttä ja visionääristä otetta tulevalta johtajalta.

Uudelta kaupunginjohtajalta odotetaan sitoutuneisuutta

Hakukriteerit uuden kaupunginjohtajan tehtävään ovat pääosin samat kuin aiemmin.

Virka edellyttää ylempää korkeakoulututkintoa ja vahvaa kokemusta talous- ja henkilöstöhallinnosta sekä visionääristä ajattelua ja hyvää esiintymiskykyä. Kielitaitovaatimuksena on hyvä englannin kieli, mutta ei enää ehdottomana vaatimuksena ruotsin kielen taitoa. Kielitaito ja kokemus kunnallishallinnosta ja edunvalvonnasta katsotaan kuitenkin eduksi.

Hakemusten määrän sijaan Vehkaperä painottaa hakijoiden kokemusta, näkemystä ja osaamista.

– Odotamme yleiseen johtajuuteen sellaista kokemusta ja näkemystä omaavaa henkilöä, joka pystyy hyppäämään Ouluun ja sitoutumaan Oulun ja Pohjois-Suomen kehittämiseen pidemmälläkin perspektiivillä, koska virka on toistaiseksi voimassa oleva, ei mikään pätkä tai vuosiin sidottu, Vehkaperä sanoo.

Kaupunginjohtajan virka tuli avoimeksi, kun edellisessä valinnassa tehtävään valittu Seppo Määttä erosi tehtävästä oltuaan kaupunginjohtajana vajaan vuoden.

Suosittelemme