Turku muistaa Ukrainaa monin tavoin sodan alkamisen vuosipäivänä

Kaupunki on tukenut Ukrainaa monin tavoin sodan aikana. Pormestari Minna Arve vaatii, että tuki sotaa käyvälle maalle jatkuu.

Turun pormestari Minna Arve nostaa Ukrainan lippua salkoon Aurajoen rannassa.
Turussa nostettiin Ukrainan liput salkoon syksyllä 2022. Kuva: Johanna Manu / Yle
Eino Kossila

Huomenna lauantaina tulee kuluneeksi kaksi vuotta Venäjän hyökkäyksen alkamisesta Ukrainaan. Turku muistaa sodan kourissa olevaa maata monin tavoin.

Taiteen talossa avautuu jo tänään perjantaina Urhea Ukraina -valokuvanäyttely. Myöhemmin keväällä Taiteen talossa nähdään lukudraama Kiovan pommisuojissa.

Lauantaina kauppatorilla ja ja ortodoksisessa kirkossa järjestetään avoin tapahtuma Ukrainan puolesta.

Logomon silta valaistaan illalla Ukrainan lipun värein. Kirjastosilta on ollut valaistuna Ukrainan lipun värein helmikuusta 2022 lähtien aina kun sillalla ei ole muuta teemavalaistusta. Lisäksi Läntisellä Rantakadulla liputetaan jatkuvasti ja ympärivuorokautisesti Ukrainan lipuilla.

Kaupunki on tukenut Ukrainaa sodan alusta lähtien niin rahallisesti kuin materiaalilahjoituksin. Turku on lahjoittanut ystävyyskaupunki Harkovaan sähkö- ja lämmityskalustoa, busseja ja muuta avustusmateriaalia.

– Venäjän julma hyökkäyssota Ukrainaan on jatkunut jo kaksi vuotta. Emme saa unohtaa, että kyseessä on lopulta meidän kaikkien sota, jossa ukrainalaiset taistelevat edelleen koko Euroopan turvallisuuden ja tulevaisuuden puolesta, sanoo Turun pormestari Minna Arve kaupungin tiedotteessa.

Arve toteaa, että tuen Ukrainalle on jatkuttava ja että on tärkeää turvata myös niiden ukrainalaisten arki, jotka ovat sotaa paossa Suomessa ja Turussa.

Suosittelemme