Kaupunginhallitus esittää Tuomo Sallista Lappeenrannan kaupunginjohtajaksi

Päätös syntyi ilman äänestyksiä. Lopullisen valinnan tekee kaupunginvaltuusto huhtikuussa.

Lappeenrannan apulaiskaupunginjohtaja Tuomo Sallinen istuu työpöytänsä ääressä
Tuomo Sallisen valinta Lappeenrannan kaupunginjohtajaksi näyttää yhä todennäköisemmältä. Arkistokuva. Kuva: Sirkka Haverinen / Yle
Riitta Väisänen

Lappeenrannan kaupunginhallitus esittää Tuomo Sallista kaupungin seuraavaksi kaupunginjohtajaksi. Päätös syntyi ilman äänestyksiä.

Sallinen työskentelee tällä hetkellä Lappeenrannan vs. kaupunginjohtajana.

Seuraavaksi kaupunginjohtajan valinta etenee kaupunginvaltuuston päätettäväksi. Valtuusto käsittelee asiaa 8. huhtikuuta.

Valinta ilman haastatteluja

Lappeenrannan kaupunginjohtajan paikkaa haki 14 henkilöä. Heistä yksikään ei edennyt haastatteluihin, vaan valintatyöryhmä päätti yksimielisesti esittää Sallista seuraavaksi kaupunginjohtajaksi.

Lappeenrannan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Joonas Grönlund (kok.) kertoi viime viikolla Ylelle, että vain pieni osa hakijoista täytti viran vaatimukset.

Työryhmän mukaan Sallisen ohittaminen olisi vaikeaa, vaikka ehdokkaita saataisiinkin lisää suostumusmenettelyllä.

– On kaikille reilumpaa, että ei haastatella sellaisia henkilöitä, joita ei nähdä ohittavan Sallista tässä prosessissa, Grönlund kertoi.

Kokemusta kunta-alalta

Tuomo Sallinen on toiminut vs. kaupunginjohtajana sen jälkeen, kun pitkäaikainen kaupunginjohtaja Kimmo Jarva erosi virastaan marraskuussa 2023. Syy eroon oli Jarvaan kohdistunut luottamuspula.

Sallinen on 34-vuotias oikeustieteen maisteri ja varatuomari. Hän on työskennellyt aikaisemmin Kiuruveden kaupunginsihteerinä ja Ruokolahden kunnanjohtajana.

Lappeenrantaan hän siirtyi vuonna 2020 kaupunginsihteeriksi. Vuodesta 2022 hän työskenteli apulaiskaupunginjohtajana.

Suosittelemme