Christian Horner jatkaa Red Bullin tallipäällikkönä – epäasiallisesta käytöksestä ei löytynyt todisteita

Epäasiallisesta käytöksestä syytetty Christian Horner saa jatkaa Red Bullin tallipäällikkönä. Red Bull tiedotti asiasta uuden F1-kauden aattona viikkoja kestäneen tutkinnan jälkeen.

Christian Horner F1-testeissä helmikuussa 2024.
Christian Horner Bahrainin F1-testeissä. Kuva: Getty Images
Roope Visuri

Viime vuosina formula 1 -sarjaa hallinneen Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner saa jatkaa tehtävässään.

Red Bull tiedottaa, että se ei löytänyt riippumattomassa tutkinnassa todisteita sopimattomasta käytöksestä. Red Bullin mukaan epäasiallista kohtelua kokeneella on yhä valitusmahdollisuus.

– Red Bull on luottavainen, että tutkimus on ollut reilu, täsmällinen ja tasapuolinen, tiedotteessa sanotaan.

Hornerin ympärillä on kuohunut viime viikkoina. Red Bull tiedotti helmikuun alussa aloittaneensa riippumattoman tutkinnan Hornerista. Mediatietojen mukaan Horneria syytettiin F1-tallin naistyöntekijän epäasiallisesta kohtelusta.

Red Bull ei itse avannut tarkemmin tutkinnan taustoja, kun se kertoi ulkopuolisen asianajajan ryhtyvän tutkimaan syytöksiä. Nytkään Red Bull ei avannut tarkemmin tutkimuksen tuloksia.

Sky Sportsin mukaan energiajuomajätin hallituksella oli käytettävissään yli 100-sivuinen tutkimusraportti Horner-päätöksessään.

– Tutkimusraportti on luottamuksellinen. Se sisältää osapuolten henkilökohtaisia tietoja sekä tutkinnassa avustaneiden kolmansien osapuolten tietoja. Siksi emme kommentoi asiaa enempää. Red Bull jatkaa työtä korkeimpien työpaikkastandardien eteen, tiedotteessa sanotaan.

Hollantilaismedia De Telegraaf kertoi aiemmin, että epäasiallisessa käytöksessä olisi kyse Hornerin lähettämistä seksuaalissävytteisistä viesteistä. Hollantilaislehti uutisoi myös, että Horner olisi yrittänyt tarjota naiselle noin 700 000 euroa, jotta tämä ei veisi asiaa eteenpäin.

Horner on kiistänyt hänen kohdistuneet syytökset.

50-vuotias Horner on nykytallipäälliköistä pisimpään pestissään toiminut. Britti tuli Red Bullin tallipäälliköksi tammikuussa 2005 sen jälkeen, kun energiajuomamerkki osti F1-tallin Jaguarilta.

Red Bullilla ei ole ollut koskaan muuta tallipäällikköä kuin Horner. Hornerin johdolla Red Bull on voittanut kuusi tiimimestaruutta ja seitsemän kuljettajien mestaruutta.

Yle Urheilun F1-asiantuntija Jukka Mildh arvioi viime viikonloppuna, että britin mahdollisella poistumisella ei olisi paljoa vaikutusta menestystallin dominointiin.

Mildh näkee, että kuljettajat ja heidän insinööritimiinsä pitävät huolta omista asioistaan ja menevät eteenpäin. He toimivat Mildhin mukaan sen verran itsenäisesti, että Hornerin lähdöllä ei olisi ollut valtavaa vaikutusta.

– Kaikki prosessit on tehty valmiiksi. Kaikki on suunniteltu. Auton uusi konsepti näyttää hyvältä. Red Bullilla mennään koko ajan eteenpäin, Mildh arvioi.

Uusi F1-kausi alkaa Bahrainissa torstaina harjoituksilla.

Suosittelemme