Poliisi tutkii syyllistyikö kaksi Haapajärven ex-virkamiestä rikokseen kuolleen poliitikon rikosepäilyjen käsittelyssä

Tutkinnan keskiössä on Haapajärven edellisen kaupunginjohtajan Juha Uusivirran ja aiemman sivistysjohtajan Veijo Tikanmäen toiminta.

Haapajärven kaupungintalo aurinkoisena talvipäivänä.
Poliisi selvittää esitutkinnassa, syyllistyivätkö Haapajärven kaupungintalolla aiemmin työskennelleet virkamiehet virkavelvollisuuuden rikkomiseen. Kuva: Elisa Kinnunen / Yle
Hanna Holopainen,
Timo Sipola

Poliisi on aloittanut esitutkinnan siitä, onko Haapajärvellä toimittu oikein kuolleen kunnanhallituksen puheenjohtajan Jari Nahkasen rikosepäilyn käsittelyssä.

Rikoskomisario Minna Vuori vahvistaa että asiasta on kirjattu rikosilmoitus nimikkeellä virkavelvollisuuden rikkominen.

Esitutkinta on vasta alussa, ja näin tutkinnallisista syistä salassapidettävä.

– Nyt selvitellään miten asiaa on viety kunnassa eteenpäin ja onko toimittu ohjeiden sekä velvoitteiden mukaisesti, kertoo tapauksessa tutkinnanjohtajana toimiva Vuori.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä sanomalehti Kaleva.

Tutkinnan keskiössä on Haapajärven edellisen kaupunginjohtajan Juha Uusivirran ja aiemman sivistysjohtajan Veijo Tikanmäen toiminta.

Nyt selvitetään, toimivatko he virkavelvollisuutensa mukaisesti käsitellessään vastikään kolarissa kuolleeseen Nahkaseen kohdistuvia seksuaali- ja virkarikosepäilyjä.

Tutkinta perustuu Haapajärven kaupungin tutkintapyyntöön entisen johdon toimista, kaupunki jätti sen poliisille maanantaina.

Näistä seksuaalirikossyyte oli etenemässä oikeuteen, törkeän virkarikoksen osalta syyttäjä ei nostanut syytettä. Seksuaalirikosta oli tarkoitus käsitellä käräjillä, mutta Nahkanen kuoli päivää ennen kuin tämä tapahtui.

Syyttäjä on kertonut, että molemmat rikosepäilyt liittyivät yhteen.

Suosittelemme