Max Verstappen oli nopein formula ykkösten kauden ensimmäisissä aika-ajoissa Bahrainissa.

Max Verstappen kävelee Bahrainin varikolla.
Max Verstappen oli jälleen aika-ajojen ykkönen. Kuva: Eric Alonso/Getty Images
Sakari Lund

Formula ykkösten kauden ensimmäiset aika-ajot Bahrainissa jatkuivat siitä, mihin viime kaudella jäätiin. Kolme edellistä maailmanmestaruutta voittanut Red Bullin Max Verstappen nappasi paalupaikan.

Tällä kertaa Verstappenin ero kakkoseen, Ferrarin Charles Leclerciin oli 0,228 sekuntia. Kolmas oli Mercedeksen George Russell ja neljäs Ferrarin Carlos Sainz.

Kauden alla kohahdutti uutinen, jonka mukaan seitsemän maailmanmestaruutta voittanut Lewis Hamilton siirtyy tämän kauden jälkeen Mercedekseltä Ferrarille. Hamilton oli nyt aika-ajoissa yhdeksäs.

Sauberin Valtteri Bottaksen kausi ei alkanut hyvin. Bottaksen aika-ajot päättyivät ensimmäiseen osioon. Hän oli 16:s, kun 15 parasta pääsi jatkoon. Bottas voitti tallikaverinsa Guanyu Zhoun 0,001 sekunnilla.

– Ei vaan ollut vauhtia yhdelle kierrokselle. Koko viikonlopun on ollut sama juttu, yhdelle kierrokselle ei meinaa saada kaikkea laitteista irti. Toivon, että kisavauhti on parempaa, Bottas sanoi Viaplaylle.

– Autoin balanssin kanssa ei ollut mitään suurempaa ongelmaa.

Viime kaudella Red Bullilta ja Verstappenilta nähtiin historiallisen ylivoimainen kausi. Red Bull voitti 21 kauden 22 kilpailusta. Verstappenille voittoja merkittiin 19.

Bahrainin GP:n aika-ajot