Uusi käänne isossa F1-kohussa: Red Bull hyllytti naistyöntekijän, joka valitti Christian Hornerista

Red Bull tiedotti hyllyttäneensä työntekijänsä. Sky Sportsin mukaan naiselle ilmoitettiin asiasta, kun hän saapui tallin tehtaalle Milton Keynesissä.

Christian Horner Bahrainin testeissä 21.2.2024.
Christian Horner on vakuuttanut syyttömyyttään läpi alkukauden ison F1-kohun. Kuva: Getty Images
Mika Halonen

F1-sarjan ja sen mahtitallin Red Bullin isossa kohussa on tapahtunut uusi käänne.

Red Bull tiedottaa, että se on hyllyttänyt naisen, joka syytti tallipäällikkö Christian Horneria sopimattomasta käytöksestä.

– Yhtiö ei voi kommentoida tätä sisäistä asiaa, tallin tiedottaja sanoi BBC:n mukaan.

Red Bull -tallin emoyhtiö aloitti 5. helmikuuta riippumattoman tutkinnan, kun tallin naistyöntekijä oli syyttänyt Horneria asiattomasta käytöksestä.

28. helmikuuta sisäinen tutkinta vapautti Hornerin kaikista syytöksistä ja tämä sai jatkaa Red Bullin tallipäällikkönä. 50-vuotias englantilainen on johtanut itävaltaistallia vuodesta 2005, eli koko sen ajan, kun Red Bull on ollut F1-talli.

Sky Sportsin mukaan Horneria syyttänyt nainen oli palannut töihinsä Englannin Milton Keynesissä maanantaina. Hänet oli vapautettu töistään toistaiseksi, mutta hän saa edelleen täyden palkan.

Viime viikonloppuna Bahrainissa pidetyn kauden avauskilpailun jälkeen Horner sanoi olevansa ”täysin varma”, että jatkaa Red Bullin johdossa.

Tapaus sai uusia käänteitä heti sen jälkeen, kun Horner vapautettiin syytöksistä, sillä 29. helmikuuta anonyymi taho lähetti sähköpostin 149 henkilölle. Joukossa oli F1-toimittajia, F1-tallipäälliköt ja esimerkiksi FIA:n puheenjohtaja Mohammed Bin Sulayem.

Sähköpostin liitteenä on väitetty olevan hyvin kyseenalaista viestinvaihtoa Hornerin ja tallin naistyöntekijän välillä, mutta viestejä ei ole todistettu aidoiksi.

Geri ja Christian Horner kävelemässä käsi kädessä Bahrainin GP:n varikkoalueella maaliskuussa 2024.
Geri ja Christian Horner esiintyivät yhdessä Bahrainin GP:ssä, kun kausi 2024 käynnistyi. Kuva: Getty Images

Sky Sports kertoo, että Hornerista valituksen tehnyt henkilö on saanut tämän viikon alussa lakitekstin Hornerin tutkinnasta. Hänellä on viisi päivää aikaa tehdä valitus sen tuloksista.

– Herra Horneria vastaan esitettyjen syytösten riippumaton tutkimus on valmis, ja Red Bull voi vahvistaa, että valitus on hylätty. Kantajalla on valitusoikeus. Red Bull luottaa siihen, että tutkimus on ollut oikeudenmukainen, tiukka ja puolueeton, Red Bull tiedotti viime viikolla.

– Tutkintaraportti on luottamuksellinen ja sisältää tutkimuksessa avustaneiden osapuolten ja kolmansien osapuolien yksityisiä tietoja, joten emme kommentoi enempää kunnioittaen kaikkia asianosaisia.

Horner on tämän hetken tallipäälliköistä pitkäaikaisin. Hän on päässyt juhlimaan seitsemää kuljettajian mestaruutta ja kuutta valmistajien MM-titteliä.

Suosittelemme