Ruotsi palauttaa tukeaan palestiinalaisten avustusjärjestölle – Suomi pitää rahoituksen vielä jäissä, kertoo ministeri Tavio

Ruotsin päätös aloittaa rahoitus uudelleen ei toistaiseksi muuta Suomen linjaa.

Palestiinalaiset tarkastavat tuhoutunutta Al Bokharin moskeijaa Israelin ilmaiskun jälkeen Deir Al Balahissa, Gazan eteläosassa, 02. maaliskuuta.
Palestiinalaisia tuhotun moskeijan raunioilla maaliskuun alussa. Suomen päätöstä jäädyttää avustusjärjestö UNRWA:n rahoitus on kritisoitu laajasti. Kuva: Mohammed Saber / EPA
Yle–STT

Suomen rahoitus palestiinalaispakolaisten avustusjärjestölle UNRWA:lle pysyy toistaiseksi keskeytettynä, kertoo ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavio (ps.).

– Keskeytys on voimassa toistaiseksi ja Suomi odottaa selvitystä. Odotan selvitystä lähiviikkoina, Tavio kommentoi Ylelle.

Tavion mukaan kaksi YK:n alaista tahoa tekee selvitystä UNRWA:n toiminnasta.

Muun muassa Suomi ja Ruotsi jäädyttivät tukensa tammikuun lopussa sen jälkeen kun julki tuli syytöksiä, että useat järjestön jäsenet olisivat sekaantuneet äärijärjestö Hamasin terrori-iskuihin Israelissa 7. lokakuuta viime vuonna.

Aiemmin tänään uutisoitiin, että Ruotsi aloittaa uudelleen maksatukset järjestölle. Myös Kanada ilmoitti jatkavansa avustusjärjestön rahoittamista.

Suosittelemme