Max Verstappen turhauttavan ylivoimainen – F1-floppi tunaroi

Max Verstappen
Max Verstappen joutui kamppailemaan ainoastaan McLarenin Lando Norrisin kanssa. Kuva: Getty Images
Joel Sippola

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Red Bullin Max Verstappen kurvaili helppoon voittoon F1-kauden toisessa osakilpailussa Saudi-Arabiassa. Ykkössija oli Verstappenille yhdeksäs peräkkäinen, kun mukaan lasketaan myös viime kauden osakilpailut.

Sergio Perez toi itävaltalaistiimille toisen peräkkäisen kaksoisvoiton ohittamalla kilpailun alussa Ferrarin Charles Leclercin varikkopysähdysten aikana. Leclerc nappasi kauden ensimmäisen palkintokorokesijansa ollen kolmas.

Paalupaikalta lähtenyt Verstappen joutui taistelemaan sijastaan ainoastaan kilpailun alkupuoliskolla, kun hän valahti varikkopysähdysten jälkeen toiseksi radalla pysyneen McLarenin Lando Norrisin taakse.

Pian uusintalähdön jälkeen Verstappen ohitti Norrisin kuitenkin todella helponnäköisesti. Turva-auto tuli radalle, kun Aston Martinin kanadalaiskuski Lance Stroll rysäytti valliin.

Jo kahdeksatta kauttaan ajava 25-vuotias kanadalaiskuski teki oman ajovirheen hipaisemalla seinää, josta hän kimposi valliin. Isänsä Lanwrencen osittain omistamassa tallissa ajava Lance-poika on ollut jo pitkään kyseenalaisen kuljettajan maineessa.

Lance Stroll
Lance Stroll hölmöili. Kuva: XPB Images

Viime kaudella hän oli yksi sarjan pahoista pettymyksistä jääden varsin kilpailukykyisellä Aston Martin -autolla kokonaan ilman palkintokorokesijaa. Kokenut 42-vuotias tallikaveri Fernando Alonso puolestaan saavutti kahdeksan palkintokorokesijaa ja oli kuljettajien MM-pisteissä peräti neljäs.

Kaksikon välinen piste-ero oli Alonson eduksi valtava, 132 pistettä, joten Strollilla oli vakava peiliin katsomisen paikka.

Oliver Bearman
18-vuotias Oliver Bearman oli F1-viikonlopun piristysruiske. Kuva: Getty Images

Ferrarin superlupaus ihastutti

Umpilisäkkeen leikkaukseen joutunutta Carlos Sainzia Ferrarilla tuurannut 18-vuotias Oliver Bearman ajoi hyvän, ehjän kisan ja toi seitsemännellä sijallaan italialaistallille kuusi arvokasta MM-pistettä.

Vuonna 2005 syntyneestä brittikuskista tuli kaikkien aikojen kolmanneksi nuorin F1-kuljettaja. Häntä nuorempina ovat debytoineet ainoastaan Verstappen ja Stroll.

Ruudusta 11 lähtenyt Bearman kävi avauskierroksella kovaa kilpailua edellään olleen RB-tallin Yuki Tsunodan kanssa. Japanilainen Tsunoda tunnetaan kuljettajana, joka ei anna tuumaakaan periksi, mutta Bearman vastasi aggressiivisesti takaisin. Osumilta kuitenkin vältyttiin.

Bearman jatkaa seuraavaksi F2-sarjassa, jossa hänen olisi alun perin pitänyt ajaa tämän viikonlopun. Hän olisi lähtenyt sarjan tämän päivän kisaan paalupaikalta.

Sauberin Valtteri Bottas oli maaliin tulleista toiseksi viimeinen 17:s.