Naistoimittajan juonto Saudi-Arabiassa kerää hehkutusta – painokas viesti F1-maailmalle

F1-juontaja Laura Winter piti kiitosta herättäneen puheensa naistenpäivän kunniaksi.

Laura Winter
Laura Winter on F1-varikoiden tämän hetken tunnetuimpia toimittajia. Kuva: Formula 1 via Getty Images
Joel Sippola

Viime perjantaina maailmalla vietettiin kansainvälistä naistenpäivää. F1-juontaja ja -toimittaja Laura Winterin reilun minuutin mittainen juonto naistenpäivän kunniaksi Saudi-Arabian F1-viikonlopun yhteydessä on herättänyt sosiaalisessa mediassa poikkeuksellista kiinnostusta ja saanut runsaasti kiitosta.

Winterin on koettu ottavan puheessaan kantaa viime viikkojen Christian Horner -kohuun. Red Bullin F1-tallipäällikköä epäiltiin epäasiallisesta käytöksestä tallin naispuolista työntekijää kohtaan. Vain päivä ennen naistenpäivää Red Bull kertoi hyllyttäneensä toistaiseksi kyseisen työntekijän.

Red Bullin sisäinen tutkinta Hornerista puolestaan päätyi lopputulemaan, että Horner on vapaa syytöksistä ja saa jatkaa tallin johdossa. Kohu on kuitenkin vellonut tämänkin jälkeen.

– Viime aikaisten uutisten jälkeen ei ole helppoa olla formula ykkösissä työskentelevä nainen. Seison kuitenkin tässä ylpeänä naispuolisena työntekijänä niin moottoriurheilussa kuin formula ykkösissäkin välittäen teille tämän show'n ja jakaen varikon loistavien naisten kanssa, Winter aloitti puheensa.

Hän lähetti juontopuheessaan kiitoksensa kaikille F1-varikolla työskenteleville naisille.

– Kiitos myös miespuolisille kollegoillemme, jotka ovat auttaneet meitä saamaan tähän lajiin paremman ja osallistavamman ympäristön.

”Olemme täällä jäädäksemme”

Winter piti juontopuheensa Saudi-Arabiassa, joka on tunnettu siitä, että maan naisilla on rajattuja oikeuksia miehiin nähden. Vaikka viime vuosina maan naisten oloihin on tullut osittain kohennusta, parannettavaa löytyy vielä.

Saudi-Arabiassa naiset ovat saaneet ajaa luvallisesti autoa vasta vuodesta 2018 lähtien. Mielenkiintoista on, että Saudi-Arabiasta käynnistyi naislahjakkuuksille tarkoitetun F1 Academy -sarjan seitsemän kisaa käsittävä kausi. Avauskisan voittaja oli Alpinen akatemiaan kuuluva Abbi Pulling.

Laura Winter
Laura Winter haastattelee viime kauden F2-sarjassa toiseksi sijoittunutta Frederik Vestiä. Kuva: Formula Motorsport Limited via G

Winter totesi, ettei kisan ajaminen Saudi-Arabiassa vähennä naistenpäivän merkitystä. Hän oli ylpeä siitä, että kaikki F1-sarjan kymmenen tallia ovat sitoutuneet tukemaan kyseistä naisten formulasarjaa. Kaikki seitsemän osakilpailua ajetaan F1-kisojen yhteydessä.

Winter päätti juontopuheensa lähettämällä painokkaan viestin F1-maailmalle. Hän halusi muistuttaa erityisesti moottoriurheilussa kilpailevia naisia ja tyttöjä sekä lajin naispuolisia faneja.

– Me olemme täällä jäädäksemme ja olemme siellä, minne kuulummekin, Winter sanoi.

Winter on saanut esimerkiksi viestipalvelu X:ssä paljon tunnustusta juonnostaan. Sitä on kuvailtu muun muassa rohkeaksi ja ajankohtaiseksi.

Winter on työskennellyt F1:ssä vuodesta 2019 lähtien. Hän nosti sosiaalisessa mediassaan esiin muistot viiden vuoden takaisesta naistenpäivästä. Winter joutui silloisen poikaystävänsä pahoinpitelemäksi ja päätyi sairaalahoitoon.

Hän on kertonut dramaattisista kokemuksistaan aiemmin muun muassa The Guardianille.

Lähde: Independent

Vaikuttiko Horner -kohu Saudi-Arabian kisassa?
Red Bull otti edellisessä kisassa kaksoisvoiton, mutta haparoi silti varikolla.

Suosittelemme