Kohun keskellä oleva Red Bull -pomo myöntää, että Max Verstappen voi lähteä tallista: ”Emme pakota ketään”

Red Bullin tallipäällikön Chris Hornerin mukaan hänen välinsä Max Verstappeniin ovat kunnossa.

Max Verstappen ja Christian Horner kuvassa.
Christian Horner vakuuttaa, että välit Max Verstappeniin ovat kunnossa.. Kuva: NurPhoto via Getty Images
Paavo Forsberg

Formula 1 -sarjan jättitalli Red Bull on aloittanut kauden vahvasti, kun Max Verstappen on voittanut molemmat, Bahrainissa ja Saudi-Arabiassa ajetut osakilpailut. Radan ulkopuolinen kuohunta kuitenkin jatkuu menestyksestä huolimatta.

Loppuviikosta kerrottiin, että tallin pitkäaikaisen neuvonantajan Helmut Markon epäiltiin vuotaneen tallipäällikkö Christian Hornerin arkaluontoista viestimateriaalia medialle.

Marko tapasi lauantaina Red Bullin toimitusjohtajan Oliver Mintzlaffin ja sai ainakin toistaiseksi jatkaa tallissa.

Vaikka Marko jatkaakin sarjaa hallitsevassa tallissa, F1-piireissä on spekuloitu hänen ja myös Verstappennin siirtymisestä Mercedekselle, jonka supertähti Lewis Hamilton siirtyy ensi kaudeksi Ferrarille.

Verstappen haluaa Markon pysyvän tallissa ja on uhannut, ettei häntä välttämättä pidättele tallissa enää mikään, jos Marko heitettäisiin ulos.

Verstappenin isä Jos Verstappen on arvostellut rajusti tallipäällikkö Horneria ja valitellut tämän ympärillä pyörivän kohun vaikuttavan poikansa suorituksiin.

– Olisi huono juttu, jos Horner jää. Tilanne ei ole hyväksi tallille, isä-Verstappen sanoi.

Max Verstappen
51 pistettä kahdesta avauskisasta netonnut Max Verstappen johtaa MM-sarjaa 15 pisteen erolla tallitoveriinsa Sergio Pereziin. Kuva: Getty Images

Näin Horner kommentoi

Red Bullin F1-tallia vuodesta 2005 luotsannut Horner sanoi sunnuntaina Sky Sportsille olevansa tietoinen viime aikojen lausunnoista ja korosti Max Verstappenin olevan tärkeä osa tallia.

– Max on osa tallia, Helmut on osa tallia, minä johdan tätä tallia ja kaikilla on siinä oma roolinsa. Se siitä, Horner sanoi.

Hornerin mukaan Red Bullilla kukaan ei ole tallia suurempi, eikä tallilla ole ongelmia yhteishengen kanssa, koska huipputulokseen pääsee vain kovalla tiimityöllä.

Horner kuitenkin myöntää, ettei Red Bull voi pidätellä Verstappenia, jos tämä todella aikoisi lähteä ennen vuoteen 2028 ulottuvan sopimuksensa umpeutumista. Huippukuskin lähtö voi olla realistinen vaihtoehto.

– Ei ketään voi pakottaa olemaan jossain vain palalla paperia. Jos joku ei halua olla täällä, emme pakota ketään pysymään vastoin tahtoaan. Tämä pätee koko henkilökuntaan, Horner sanoi The Guardianin mukaan.

Hornerin mukaan hänen välinsä Verstappeniin ovat kunnossa.

– Maxilla ei ole paineita tai stressiä. Voitte nähdä, miten rennosti hän on varikolla kaikkien tallin jäsenten kanssa, ja se näkyy myös suorituksissa radalla. Olen tietoinen kaikesta hälinästä, mutta se ei ole häirinnyt tallin tuloksentekoa. Olemme yhtenäinen tiimi.

Suosittelemme