Asiakas meni pankin lattialle makaamaan ja heitettiin ulos – vaatii nyt tuhansien eurojen korvauksia

Pirkanmaan käräjäoikeudessa käydään nyt mielenkiintoista oikeustaistelua asiakaspalvelusta.

Osuuspankin kyltti kerrostalon seinässä.
Välikohtaus sattui Tampereella Osuuspankin konttorissa. Kuvituskuva. Kuva: Juho Liukkonen / Yle
Anu Leena Hankaniemi

Nainen vaatii Tampereen Seudun Osuuspankilta ja vartiointifirma Securitakselta 3 000 euron korvauksia ansionmenetyksistä, 42 euron sairaanhoitokustannuksia ja oikeudenkäyntikuluja hänen kohtelustaan.

Tapaus sattui elokuussa 2022 Hämeenkadun konttorissa. Naisen nostaman kanteen mukaan pankki kieltäytyi maksamasta hänen laskuaan ja hänet poistettiin pankista.

Pankin ja vartiointiliikkeen vastauksista piirtyy tilanteesta täysin toisenlainen kuva. Niiden mukaan nainen oli sanallisesti aggressiivinen henkilökuntaa vastaan.

Nainen meni pankin lattialle makaamaan

Pankin mukaan nainen repi suostumuslomakkeen, eikä kertonut, miltä tililtä lasku maksetaan. Lopulta asiakkaan käytös oli niin kovaäänistä ja häiritsevää, että asiakasta pyydettiin poistumaan konttorista.

Asiakkaan kieltäydyttyä poistumasta paikalle oli hälytetty toinen vartija. Myös nämä yrittivät saada asiakkaan lähtemään. Pankin ja Securitaksen mukaan nainen kieltäytyi ja meni lattialle makaamaan.

Vartijat kertoivat oikeudelle nostaneensa naisen kainaloista tukien pystyyn, minkä jälkeen hän käveli tuettuna konttorista.

Paikalle tuli myös poliisi, jolle nainen teki rikosilmoituksen. Poliisi on oikeuden asiakirjojen mukaan päättänyt esitutkinnan lopettamisesta.

Pirkanmaan käräjäoikeus antaa ratkaisun kanteessa myöhemmin.

Suosittelemme