Tuhansia kanoja kuoli broilerikasvattamon tulipalossa Maskussa neljä vuotta sitten – oikeus tuomitsi yhden henkilön

Broilerikasvattamo paloi lähes neljä vuotta sitten Maskussa. Varsinais-Suomen käräjäoikeus antoi nyt tuomion tulipalosta.

Turun oikeustalo
Arkistokuvassa Varsinais-Suomen käräjäoikeus. Kuva: Kamal Afarin / Yle
Johanna Lehtola

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on päätynyt antamaan päiväsakkoja tulipalosta, joka tapahtui maskulaisessa kanankasvattamossa neljä vuotta sitten.

Käräjäoikeus tuomitsi yhden miehen varomattomasta käsittelystä 20 päiväsakkoon, joka teki syytetyn tuloilla reilu 500 euroa. Oikeuden mukaan mies oli polttanut tuulisella säällä roskia broilerikasvattamon lähellä. Polttopaikalta oli lentänyt kipinöitä tai muuta palavaa materiaalia kasvattamolle ja ne olivat sytyttäneet rakennuksen tuleen.

Broilerikasvattamo tuhoutui tulipalossa kokonaan ja neljä vuotta sitten pelastuslaitos arvioi, että palossa kuoli noin 7000 kanaa.

Vastaaja oli vaatinut syytteen hylkäämistä ja kiistänyt syytteen. Hänen mukaansa kasvattamossa syttynyt tulipalo ei ollut lähtöisin roskien poltosta, vaan todennäköistä on, että palo sai alkunsa rakennuksen sähkölaitteista.

Oikeus ei yhtynyt näkemykseen. Oikeuden mukaan roskien poltolla ja palon syttymisellä oli ajallinen yhteys ja palon syttymisalue oli nuotion puoleisella sivulla. Oikeus katsoi, että vastaaja oli käsitellyt varomattomasti tulta syytteen mukaisesti.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Suosittelemme