Lahden valtuustoryhmät aloittavat Lahti Energian myyntiselvityksen käsittelyn

Työpajoissa ovat esillä myös muiden yhtiöiden myyntiselvitykset sekä Lahden kaupungin talouden tasapainotus.

Joukko lahtelaisia kaupunginvaltuutettuja katsoo eteeen, kokoomuslaisia etupäässä
Lahden kokoomuksen valtuustoryhmässä kaikki vaihtoehdot Lahti Energian myyntiasiassa ovat vielä avoinna. Kuva: Juha-Petri Koponen / Yle
Marjo Pirilä

Lahden valtuustoryhmät aloittavat torstaina työpajat, joissa käsitellään kaupunkiyhtiöiden myyntiasioita. Paikalla ovat myös Lahti Energian ja muiden kaupunkiyhtiöiden myyntiä selvittäneet konsultit Ice Capital ja KPMG.

Kaupunginjohtaja Niko Kyynäräinen valmistelee huhtikuun alkuun kaupunginhallitukselle esitystä, miten mahdollisissa myynneissä tulisi edetä. Konsulttiselvityksiä ei ole vielä julkistettu.

Valtuustoryhmien käsittelyssä on myös kaupungin taloustilanne. Tasapainotustarve on tällä hetkellä noin 70 miljoonaa euroa vuodessa.

Kaikki vaihtoehdot avoinna

Konserni- ja tilajaoston puheenjohtaja ja perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Jorma Ratia pitää Lahti Energiasta tehtyä selvitystä oikein hyvänä.

– Se on aikalailla puolueeton. Plussat ja miinukset on laitettu niin selkeästi kuin ne poliitikoille on pystytty selvittämään. Eikä siinä oteta kantaa puoleen eikä toiseen eikä suositella mitään ratkaisuja, sanoo Ratia.

Ratia arvelee, että valtuustoryhmät tulevat keskustelemaan Lahti Energian vähemmistöosuuden myynnistä ja varsinainen myynti, jos siihen päädytään, olisi edessä vasta syksyllä.

Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtajan Toni Putulan mukaan kokoomusryhmä haluaa tutustua perusteellisesti selvityksiin ja pitää aidosti vaihtoehdot avoinna.

SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Minna Lampinen kertoo, että neuvottelut ryhmien välillä ovat jo alkaneet, mutta myös oman ryhmän sisällä käydään vielä keskusteluja. SDP on tähän mennessä ottanut kantaa vain siihen, että mahdollinen myynti tulisi tuoda valtuuston päätettäväksi.

Seuraa Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa ja Ylen verkossa

Suosittelemme