NHL:n kuumin joukkue voitti taas Juuse Saroksen nollapelillä – siirtohuhut historiaa: ”Rakennamme jotain erityistä”

Nashvillen suomalaisvahti Juuse Saros loisti joukkueensa maalilla Detroitia vastaan.

Juuse Saros torjui nollapelin Nashvillen maalilla.
Simo Arkko

Nashvillen suomalaisvahti Juuse Saros nousi jälleen sankariksi, kun NHL:n tämän hetken kuumin joukkue Predators kukisti Detroit Red Wingsin maalein 1–0 jääkiekkoliiga NHL:ssä.

Saros torjui kaikkiaan 23 kiekkoa, mikä toi hänelle kauden kolmannen nollapelinsä. Samalla Nashvillen seuraennätyksen aiemmin rikkonut pisteputki kasvoi jo 17 ottelun mittaiseksi. Se on myös tämän kauden pisin pisteputki NHL:ssä.

Nashville on pitänyt maalinsa puhtaana peräti 154 minuuttia ja 14 sekuntia putkeen. Se on Nashvillen seurahistorian viidenneksi pisin nollaputki.

– On hauskaa olla mukana tässä jutussa. Se vain alkaa joka päivä sillä, että keskitymme samalla tavalla emmekä ota vapaita iltoja. Tämä on ollut hienoa. Minusta tuntuu, että rakennamme tänne jotain erityistä.

Juuse Saroksen parhaimmat torjunnat voi katsoa tältä videolta.

Nashvillen ja Saroksen tarina on ollut senkin takia ainutlaatuinen, että suomalaisvahti oli tämän vuoden puolella pitkän aikaa siirtohuhujen kohteena. Kun joukkue alkoi voittamaan, Nashvillellä ei ollutkaan syytä kaupata maalivahtiaan muualle.

Saroksen torjuntaprosentti 56 ottelussa on 90,9. Nashville on puolestaan noussut jo seitsemän pistettä Vegasin edelle pudotuspelien ensimmäiselle villi kortti -paikalle läntisessä konferenssissa.

– Olemme venyneet pitkän aikaa ja antaneet kaikkemme, mitä meillä on, Predatorsin päävalmentaja Andrew Brunette tuumasi.

Ottelun voittomaalista vastasi Filip Forsberg, joka onnistui kolmannessa erässä Roman Josin syötöstä.

– Emme voi odottaa, että olemme loistavia joka ilta. Mutta jälleen kerran, olen eniten ylpeä tämän putken aikana siitä, että olemme pystyneet löytämään pelimme aina kolmannessa erässä, Brunette sanoi.