Max Verstappen keskeytti – Valtteri Bottas jyrähti sekoilusta: ”Se on ihan sama, miten tuolla ajelee”

Valtteri Bottaksen kilpailu alkoi hyvin, mutta meni pilalle hyvin nopeasti. Max Verstappen ja Lewis Hamilton keskeyttivät.

Max Verstappenin auto savuttaa.
Max Verstappenin auto alkoi savuttaa kilpailun alussa. Kuva: AOP
Simo Arkko

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Formula ykkösten kauden kolmas osakilpailu sisälsi runsaasti dramaattisia tapahtumia. Puhuttavin oli hallitsevan maailmanmestarin Max Verstappenin keskeytys, joka tarjosi Ferrarille mahdollisuuden voittoon.

Ferrari käytti tilaisuutensa, kun Carlos Sainz ajoi kilpailun voittoon ja Charles Leclerc toiseksi. Kolmannelle sijalle ylsi McLarenin Lando Norris.

– Erityisesti fyysisesti kilpailu ei ollut helpoin. Mutta olin onnekas, että olin enemmän ja vähemmän yksin ja pystyin hallitsemaan vauhtiani, renkaitani ja kaikkea muuta. Tämä ei ollut kaikista vaikein kilpailu, Sainz totesi kilpailun jälkeen.

Verstappen keskeytti jo ensimmäisten kierrosten jälkeen. Hollantilainen sai puolustettua johtoasemaansa vielä kisan ensimmäisissä mutkissa, mutta toisella kierroksella Sainz ohitti ongelmissa olleen maailmanmestarin.

Verstappenin auto alkoi savuttaa ja hetkeä myöhemmin hän joutuikin keskeyttämään, sillä takajarrut olivat täysin tulessa. Kun Verstappen saapui varikkoalueelle, hänen autonsa oikea takajarru näytti räjähtäneen.

– Heti, kun valot sammuivat, takajarru vain juuttui päälle. Lämpötila kasvoi jatkuvasti. Periaatteessa ajoin käsijarru päällä ja sen takia tunsin, että autoa oli todella outoa ajaa joissakin mutkissa, Verstappen tuumasi Sky Sportsille.

Max Verstappenin auto alkoi savuttaa.
Max Verstappen joutui keskeyttämään. Kuva: Formula 1 via Getty Images

Keskeytys on Verstappenille harvinainen, sillä hän jätti edellisen kerran leikin kesken kaksi vuotta sitten niin ikään Australiassa. Hän ehti kisata 43 osakilpailua ilman ongelmia, sillä Red Bullin auto on ollut viime aikoina hyvin luotettava.

Katastrofaalinen varikkopysähdys

Valtteri Bottas sai kilpailussa hyvän lähdön ja hän nousikin alussa sijalle 11. Verstappenin keskeytyksen jälkeen suomalainen näytti kamppailevan jopa pisteistä, mutta ensimmäinen varikkopysähdys oli katastrofaalinen.

Sauber ei saanut millään Bottaksen auton yhtä rengasta paikalleen ja suomalainen menetti runsaasti aikaa. Bottas putosi kilpailun hännille ja oli lopulta 14:s.

– Kisa oli kyllä vaikea. Hyvä lähtö, vauhti oli hyvää, niin tänään olisi pitänyt pisteitä tulla. Varikkopysähdykseen meni taas koko homma. Ei ole näköjään saatu vieläkään fiksattua pysähdyksiä. Se on tärkein asia, missä meidän pitää tiiminä parantaa, Bottas tuumasi Viaplayn lähetyksessä.

Sauberilla on ollut kauden jokaisessa kilpailussa ongelmia varikkopysähdysten kanssa.

– Radalla oli paljon romua, joten hyviä pisteitä olisi pitänyt tänään saada. Turha jossitella. Jos ei saada pysähdyksiä kuntoon, se on ihan sama, miten tuolla ajelee, Bottas tiivisti.

Valtteri Bottas ajamassa Australiassa.
Valtteri Bottaksen kilpailu meni pilalle ensimmäisellä varikkopysähdyksellä. Kuva: Getty Images

Hamiltonkin keskeytti

Kilpailun alussa tapahtui paljon, sillä vajaan puolen tunnin jälkeen Mercedeksen Lewis Hamilton joutui keskeyttämään. Fernando Alonso ei ollut käynyt varikolla, joten hän nousi virtuaalisen turva-auton ansiosta peräti viidenneksi.

Mercedeksen George Russell kamppaili kuudennesta sijasta Alonson kanssa kilpailun lopussa ja täräytti seinään. Tuomarit katsoivat Alonson ajaneen potentiaalisesti vaarallisella tavalla ja hänelle annettiin tilanteesta 20 sekunnin aikarangaistus. Rangaistus pudottaa hänet kahdeksannelle sijalle.

Suosittelemme