Vastaanottokeskusten kilpailutus päätökseen – kilpailutetut vastaanottokeskukset avaavat heinäkuussa

Kilpailutuksen päätyttyä palveluntuottajaksi Kokkolaan valittiin Kotokunta Oy. Kristiinankaupungissa tai Närpiössä palveluntuottajana toimii jatkossa JST Aves Oy.

Ukrainalaisille infoa taululla Joutsenon vastaanottokeskuksen aulassa.
Kilpailutus kattoi kahdeksan eri aluetta ja sisälsi sekä asunto- että laitospohjaisia vastaanottokeskuksia. Kuva: Mikko Savolainen / Yle
Merja Siirilä

Maahanmuuttovirasto on saanut päätökseen vastaanottokeskusten kilpailutusprosessin, joka aloitettiin helmikuussa 2024.

Kilpailutuksen tavoitteena oli saattaa loppuun vuonna 2022 aloitettu vastaanottokeskusten kapasiteetin kilpailuttaminen, eikä niinkään lisätä uusien keskusten määrää.

Kilpailutus kattoi kahdeksan eri aluetta ja sisälsi sekä asunto- että laitospohjaisia vastaanottokeskuksia.

Kilpailutuksen päätyttyä palveluntuottajaksi Kokkolaan valittiin Kotokunta Oy. Kristiinankaupungissa tai Närpiössä palveluntuottajana toimii jatkossa JST Aves Oy.

Maahanmuuttoviraston vastaanottoyksikön johtaja Elina Nurmi korosti kilpailutuksen painottaneen asiakkaiden tarpeita ja pyrkineen minimoimaan mahdolliset muutoksesta aiheutuvat haitat.

– Vastaanottokeskusten keskeinen tehtävä on tarjota väliaikaista majoitusta, kunnes asiakkaat voivat muuttaa kuntaan. Kunnassa asiakkaille taataan samat oikeudet ja velvollisuudet kuin muillekin kuntalaisille, Nurmi selvensi.

Uusissa keskuksissa on kaikkiaan 300 majoituspaikkaa, ja sopimukset ovat toistaiseksi voimassa olevia.

Kilpailutetut vastaanottokeskukset on suunniteltu avattaviksi 1. heinäkuuta 2024. Hankinnassa on menneillään valitusaika.

Suosittelemme