Kerro meille, miksi hamstraat halpaa kahvia – Yle tekee juttua

Viime vuosien ajan suomalaiset ovat saaneet tottua kahvin vaihteleviin hintoihin, ja monelle kahvin ystävälle tarjouksista on tullut tärkeitä.

Erilaisia kahvipaketteja marketin hyllyllä.
Silmäiletkö ensin tarjoukset, vai valitsetko joka tapauksessa tutun ja turvallisen? Arkistokuva. Kuva: Mikko Savolainen / Yle
Sarianne Tekoniemi

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Arkihavainnot sen kertovat: monella meistä on kaapissamme useampi paketti kahvia. Ne on ostettu sieltä, mistä kulloinkin on halvalla saatu.

Myös kaupat ovat huomanneet suomalaisten tarpeen löytää halpaa kahvia. Liki jokaisessa ruokakaupan tarjouslehtisessä komeilee mainos edullisesta kahvista – sekä ostorajoitus.

Yle tekee nyt juttua siitä, mikä saa ihmiset kulkemaan pitkiäkin matkoja kahvitarjousten perässä tai ostamaan edullista kahvia yli oman tarpeensa.

Alla olevassa verkkokyselyssä kerättyjä tietoja käsittelevät vain juttua tekevät journalistit. Emme julkaise vastaajien nimiä tai henkilöllisyyden paljastumiseen johtavia tietoja ilman henkilöiltä erikseen pyydettyä lupaa.

Jos alla oleva lomake ei avaudu, pääset siihen tästä linkistä tai ”Linkki Google Forms -lomakkeeseen” sekä ”täytä lomake”-linkeistä.

Suosittelemme