Biojäte on lajiteltava pian myös taajamien pientaloissa – tarjolla on kaksi vaihtoehtoa

Kiertokaari toivoo, että erilliskeräykseen päätyvät asiakkaat ilmoittaisivat asiasta 10. toukokuuta mennessä.

Kiertokaaren erityisasiantuntija Mari Juntunen  pitelee käsissään rasiaa, jossa on biojätettä sisältäviä pusseja.
Kiertokaaren erityisasiantuntijan Mari Juntusen mukaan sillä ei ole merkitystä, millaisessa kääreessä tai pussissa biojätteet laitetaan keräysastiaan. Kuva: Päivi Seeskorpi / Yle
Päivi Seeskorpi

Jos taajamassa sijaitsevan pientalon biojätelajittelu on vielä retuperällä, jätehuoltoyhtiö Kiertokaari kannustaa hoitamaan asian kuntoon jo lähiaikoina.

Biojätteen lajitteluvelvoite laajenee taajamien 1–3 huoneiston pientaloihin Oulussa, Pudasjärvellä, Lumijoella, Kempeleessä, Hailuodossa ja Iissä 19. heinäkuuta.

Biojätteen lajitteluun on kaksi vaihtoehtoa. Biojätteelle voi tilata Kiertokaaren järjestämän maksullisen erilliskeräyksen niin, että biojäteastia on joko oma tai yhteinen naapuruston kanssa. Toinen ratkaisu on biojätteiden kompostointi.

Kiertokaari vastaa asumisessa syntyvän biojätteen keräilystä ja laskutuksesta.

– Järjestelyjen takia Kiertokaari toivoo, että ne kodit, jotka haluavat osallistua biojätteen erilliskeräykseen, ilmoittaisivat tästä tarpeesta 10. toukokuuta mennessä, Kiertokaaren erityisasiantuntija Mari Juntunen sanoo.

Juntusen mukaan Kiertokaari toimittaa erilliskeräykseen osallistuvalle jäteastian.

– Olemme halunneet tehdä biojätteiden keräyksen mahdollisimman vaivattomaksi ja houkuttelevaksi. Palveluun kuuluu muun muassa jäteastiaa suojaava säkki sekä astian pesu pari kertaa vuodessa, Juntunen selvittää mutta huomauttaa, että asiakas voi ostaa jäteastian myös itse.

Erilliskeräyksen liittyvän ilmoituksen voi tehdä joko Kiertokaaren nettisivuilla olevalla lomakkeella, sähköpostilla tai soittamalla Kiertokaaren asiakaspalveluun.

Jos asiakas kompostoi biojätteensä, hänen on ilmoitettava siitä paikalliselle jätehuoltoviranomaiselle.

Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Oikaisu 4.4. kello 12.02. Jos biojätteen kompostoi itse, on siitä ilmoitettava paikalliselle jäteviranomaiselle. Ei siis Kiertokaarelle, kuten jutussa aiemmin kerrottiin.

Suosittelemme