Kajaanin runoviikko kuuluu ensimmäistä kertaa myös festarilavalla – esiintymässä ovat Bämä, Arppa, Litku Klemetti ja Maustetytöt

Kajaani Fest Liven ja Runoviikon yhteisen festaripäivän tavoitteena on tuoda esille suomalaista laululyriikkaa isona kattauksena, jossa on esillä eri sukupolvien tekijöitä.

Kajaanin runoviikon esittelylehtinen.
Kajaanin runoviikon ensi kesän ohjelmisto on julkistettu. Taiteellisen johtajan Kati Outisen mukaan esityksiä yhdistää merkitysten löytäminen. Kuva: Arto Loukasmäki / Yle
Sanna Kähkönen,
Arto Loukasmäki

Tulevan kesän Kajaanin runoviikon ohjelmisto on julkistettu tänään. Ohjelmaan sisältyy useampia esityksiä, joissa yhdistetään sanataiteeseen jotain muuta taidemuotoa.

Runoviikon tiedotteessa nostetaan esille esimerkkinä Johanna Keinäsen Matriarkka, jossa huumorin sävytteiseen monologiin yhdistyy tanssia. Elviira Davidowin Houkka – yhteiseksi hyväksi -esitys puolestaan yhdistää tanssia, varjoteatteria ja videotaidetta.

Veikko Halmetojan Tekijät esiin -haastatteluissa kuullaan tarinoita esitysten Anna Liisa ja Sekunnit ennen kaatumista tekijöiltä.

– Esityksiä yhdistää merkitysten löytäminen, että miksi me olemme täällä maapallolla ja mitä järkeä missään on, sanoo taiteellinen johtaja Kati Outinen.

Heinäkuussa Kajaani Fest Live -tapahtuman lavalle nousee tekijöitä eri musiikkigenreistä

Kajaanin Runoviikko tekee myös uuden aluevaltauksen, kun osa tapahtuman ohjelmasta viedään festarilavalle. Runoviikko toteuttaa perjantaina 5.7.2024 yhteistyössä Kajaani Fest Live -tapahtuman kanssa festaripäivän Kajaanin Liikuntapuistossa.

Festaripäivän teemana on laululyriikka sanataiteena. Tavoitteena on tuoda esille suomalaista laululyriikkaa isona kattauksena, jossa on esillä eri sukupolvien laululyriikan tekijöitä.

Lavalle nousee tekijöitä eri musiikkigenreistä. Tuoreimpana nimenä nähdään Bämä, joka on feministinen, pop-, rap- ja klubimusiikkia yhdistelevä kollektiivi. Bämä esiintyy kesällä 2024 myös muun muassa Ruisrockissa.

Muita nimiä ovat aikaisempina vuosina Runoviikko Rock -klubi-illoissa esiintyneet Arppa, Litku Klemetti ja Maustetytöt. Pitkän linjan tekijöistä mukana on Miljoonasade.

Kajaanin Runoviikko on Suomen vanhin ja laajin runoon, lausuntaan ja pienteatteriin erikoistunut koko perheen festivaali.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme