Pohjanmaan hiihtokausi lähenee loppuaan – paukkupakkasista huolimatta talvi on ollut hyvä

Vaikka talvi on tuonut haasteita, kertovat alueen talviurheilukeskukset kauden olleen onnistunut.

Skylt som visar karta över Öjberget, backarna och skidspåren i området.
Talvi on ollut luminen, ja Pohjanmaan laskettelurinteet ovat olleet auki poikkeuksellisen pitkään. Kuva: Yle/Moa Mattfolk
Merja Siirilä,
Joni Kyheröinen

Kevät tekee tuloaan, ja Pohjanmaan laskettelurinteet lopettelevat kauttaan.

Jos yhä haluaa laduille tai laskettelemaan, on muutama paikka vielä auki.

Öjberget Vaasan Sundomissa pitää laskettelurinteen auki vielä sunnuntaina. Sen jälkeen kausi on ohi. Öjbergetin rinteet avattiin tapaninpäivänä.

– Harvoin olemme saaneet rinteen auki joulukuun puolella. Kovat pakkaset sulkivat rinteen muutamaksi päiväksi, ja toisaalta vesisateet talven aikana verottivat myös kävijämääriä, kuvailee Vaasan kaupungin urheilutoimen johtaja Mika Lehtonen.

Vaasan kaupunki pyrkii pitämään Gerbyn hiihtoladun hiihtokelpoisena mahdollisimman pitkään.

Kristiinankaupungin Pyhävuori sulki rinteet viime viikolla. Tänä talvena se pystyi avaamaan jo marraskuussa.

– Meillä oli todella onnistunut kausi, mutta huomasi kyllä, että kiinnostus alkoi hiipua ennen pääsiäistä, kertoo Janne Smeds IF Länken Skistä Yle Österbottenille.

Hiihtolatu oli vielä keskiviikkona auki, mutta nyt sekin on suljettu.

Huipputalvi Vöyrillä

Myös Vöyrin laskettelukeskus sulkee rinteet todennäköisesti tulevan viikonlopun jälkeen. Rinteet avattiin joulukuun alussa.

– Kävijämäärät ovat pudonneet viimeisen viikon aikana, ja nyt näyttää siltä, että ensi viikolla lämpötiloissa ollaan kunnolla nollan yläpuolella, sanoo Kenneth Engström Vöyrin tekniseltä osastolta.

Vörå IF:n Dan Österåker kertoo, että talvi oli hieno ja näin pitkä kausi on harvinainen.

Vöyrin hiihtoladuilla on riittänyt kävijöitä, ja ne ovat auki niin kauan kuin lumitilanne sallii, todennäköisesti koko huhtikuun.

Artikkeli on osittainen käännös Yle Österbottenin toimittaja Joni Kyröisen tekstistä: Skidsäsongen i Österbotten närmar sig sitt slut: ”Det har varit en toppenvinter”. Alkuperäistä ruotsinkielistä artikkelia täydennetty Mika Lehtoselta saaduilla vastauksilla.

Suosittelemme