Mies tuomittiin lapsen törkeästä raiskauksesta ja hyväksikäytöstä – uhri oli tekojen aikaan alle kouluikäinen

Keski-Suomen käräjäoikeuden mukaan rikokset olivat toistuvia. Ne aiheuttivat uhrille fyysistä kipua ja ovat voineet vahingoittaa lapsen kehitystä.

Keski-Suomen käräjäoikus pääovi, Cygnaeuksenkatu 1, 40100 Jyväskylä.
Nelikymppinen mies tuomittiin törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, törkeästä lapsenraiskauksesta sekä törkeästä seksuaalisesta kajoamisesta lapseen. Kuva: Isto Matias Janhunen / Yle
Minna Matintupa

Keski-Suomen käräjäoikeus on antanut tänään tuomion toistuvasta lapsen törkeästä raiskauksesta ja hyväksikäytöstä.

Nelikymppinen mies tuomittiin yhteensä kuudeksi vuodeksi vankeuteen. Lisäksi hänet velvoitettiin maksamaan uhrille yhteensä 21 000 euroa korvausta kivusta, särystä ja henkisestä kärsimyksestä.

Rikosnimikkeitä ovat törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, törkeä lapsenraiskaus sekä törkeä seksuaalinen kajoaminen lapseen.

Uhri oli rikosten tekoaikaan vain 3–7 -vuotta vanha.

Oikeus toteaa tuomiossaan, että törkeää hyväksikäyttöä on tapahtunut toistuvasti. Tämä on aiheuttanut uhrille fyysistä kipua ja voinut vahingoittaa lapsen kehitystä.

Käräjäoikeus määräsi tuomion salassa pidettäväksi 60 vuoden ajaksi lukuun ottamatta ratkaisun lopputulosta, koska kysymyksessä on ollut seksuaalirikosasia, jossa on tullut esille erityisen arkaluonteisia tietoja asianomistajien yksityiselämästä.

Yle ei julkaise tuomitun nimeä uhrin yksityisyyden suojaamiseksi.

Mies on ollut vangittuna viime marraskuusta saakka. Hänet on määrätty pidettäväksi edelleen vangittuna, koska tuomio on yli kaksi vuotta ja on syytä epäillä, että hän jatkaa rikollista toimintaa.

Tuomio ei ole lainvoimainen. Vastaaja on ilmoittanut tyytymättömyytensä tuomioon.

Suosittelemme