Valtteri Bottaksen talli sortui tuttuun mokaan ja jatkaa yhä ilman MM-pisteitä – suomalainen tuohtui tanskalaiskuskiin

Red Bullin hallitseva maailmanmestari Max Verstappen jatkoi ylivoimaista menoaan ja otti kauden kolmannen voittonsa. Tallikaveri Sergio Perez säesti kakkossijallaan.

Valtteri Bottas kypärä päässä.
Valtteri Bottas sijoittui Japanissa sijalle 14. Kuva: Formula 1 via Getty Images
Paavo Forsberg

Valtteri Bottaksen talli Sauber kärsi taas tutusta ongelmasta formula ykkösten kauden neljännessä osakilpailussa Japanin GP:ssä.

Bottaksella oli hyvä mahdollisuus kamppailla tallin avauspisteistä tällä kaudella, mutta hidas varikkopysähdys vaikeutti jälleen urakkaa, ja suomalainen oli lopputuloksissa 14:s.

Ruudusta 13 startannut Bottas onnistui ja nousi avausmutkissa 11:nneksi ennen uusintalähtöä. Kisa oli puolisen tuntia keskeytettynä Alex Albonin ja Daniel Ricciardon ajauduttua radalta heti avauskierroksella.

Suzukan kalteva rata kuluttaa renkaita tavallista enemmän. Pehmeillä renkailla uusintalähdön aloittanut Bottas tuli varikolle vaihtamaan kovat kumit alleen jo kierroksella seitsemän ja päivitti kovat renkaansa jälleen kierroksella 23.

Lupaavasti aloittaneen Bottaksen toinen stoppi sujui hitaasti, ja hän putosi sijalta 11 sijalle 15. Samalla Bottas juuttui Haasin Kevin Magnussenin taakse loppukisan ajaksi.

Bottas vaati tiimiradiossa ajolinjoja peitelleen Magnussenin raportoimista tuomaristolle.

Sauber-kuskit ovat myöntäneet, että hitaat varikkopysähdykset ovat olleet tällä kaudella ongelma. Varikolla on tärvääntynyt sekunteja nyt jokaisessa kauden kilpailussa. Bottaksen tallikaveri Zhou Guanyu keskeytti kierroksella 13.

– Vauhti oli hyvää ja olisi pitänyt olla pisteillä, mutta toisessa stopissa kesti taas vähän liian kauan. Sen jälkeen oltiin taas kaikkien takana. Loppukisa meni Magnussenin takana, Bottas kommentoi Viaplayn lähetyksessä.

Red Bullin hallitseva maailmanmestari Max Verstappen jatkoi ylivoimaista menoaan paalupaikalta ja otti kauden kolmannen voittonsa. Tallikaveri Sergio Perez säesti kakkossijalla.

Ferrarit nousivat sijoille kolme ja neljä. Nelosruudusta aloittanut Carlos Sainz oli kolmas ja Charles Leclerc nousi kahdeksannelta sijalta neljänneksi.

Kolmospaikan aika-ajoissa vallannut McLarenin Lando Norris putosi Ferrareiden taakse viidenneksi.