McDonald’sissa tapahtuneesta puukotuksesta epäilty on aiemmin määrätty lähestymiskieltoon ja tuomittu useista rikoksista

Helsingissä Pitäjänmäessä lauantai-iltana sattuneessa väkivallanteossa kuoli nainen.

 Helsingin Pitäjänmäen McDonald’s-ravintola ulkoapäin.
Vuonna 1994 syntyneen miehen epäillään puukottaneen vuonna 2002 syntyneen naisen kuoliaaksi lauantaina 6. huhtikuuta. Kuva: Maija Mokkila / Yle
Anna Horppu

Helsingin Pitäjänmäessä sijaitsevassa McDonald's-ravintolassa tapahtui lauantai-illalla puukotus, jossa kuoli vuonna 2002 syntynyt nainen.

Teosta epäillään vuonna 1994 syntynyttä miestä, jota poliisi on esittänyt vangittavaksi keskiviikkona. Poliisi epäilee miestä taposta.

Yle kysyi käräjäoikeuksilta, löytyykö miehen nimellä aiempia tuomioita.

Oulun käräjäoikeuden päätöksestä ilmenee, että poliisi on määrännyt miehen vuoden 2022 heinäkuussa väliaikaiseen lähestymiskieltoon tämän entistä puolisoa kohtaan. Lähestymiskielto on kuitenkin rauennut kuukautta myöhemmin, sillä puoliso ei ole saapunut paikalle käsittelyyn.

Vuoden 2022 lokakuussa Oulun käräjäoikeus kuitenkin tuomitsi miehen perusmuotoiseen lähestymiskieltoon samaa ex-puolisoa kohtaan. Miehellä ja naisella on yhteinen lapsi ja he erosivat vuonna 2021. Mies on lapsen etävanhempi.

Nainen oli kuultaessa kertonut muun muassa, että mies oli soitellut hänelle yöaikaan ja käyttäytynyt häntä kohtaan väkivaltaisesti. Naisen mukaan mies oli myös ilmaantunut hänen asuntonsa ulkopuolelle.

Mies oli myöntänyt laittaneensa naiselle viestejä ja uhkailleensa tätä. Käytöksensä syyksi mies perusteli, että ei ollut saanut nähdä lastansa.

Kiellon aikana mies sai olla yhteydessä naiseen asiallisesti ja asialliseen aikaan lapseen liittyvissä asioissa. Kielto päättyi viime vuoden lokakuussa.

Lukuisia tuomioita taustalla

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa mies on tuomittu päiväsakkoihin pahoinpitelystä, järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta sekä toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen eli puukon hallussapidosta.

Lisäksi mies on tuomittu Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa sakkoihin perättömästä lausumasta viranomaismenettelyssä.

Samassa käräjäoikeudessa hänet on myös tuomittu sakkoihin muun muassa varkauden yrityksestä, liikennerikkomuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Rikokset ovat tapahtuneet vuonna 2012.

Mies on syyllistynyt rikoksiin myös pääkaupunkiseudulla muun muassa törkeästä rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Lisäksi Kymenlaakson käräjäoikeudessa on käsitelty vuosien 2022 ja 2023 aikana erinäisiä velka- ja vuokrasuhteeseen perustuvia saatavia. Velka- ja vuokrasuhteeseen perustuvia saatavia on käsitelty myös Helsingin käräjäoikeudessa vuonna 2019.

Tuomioita löytyy myös Etelä-Savon käräjäoikeudesta muun muassa pahoinpitelyistä. Mies on saanut tuomioita myös Pohjois-Savon käräjäoikeudesta.

Muokattu 9.4.2024 klo 15.46: korjattu naisen syntymävuosi ensimmäisestä virkkeestä.

Suosittelemme