Kun puupino kaatui savolaismiehen päälle, löytyi pelastus kuulosuojaimista

Iisalmelainen viljelijä Harri Salo yllättyi, kun puupino kaatui päälle. Kun puhelinta ei voinut käyttää, löytyi apu lopulta 30 kilometrin päästä rengaskaupan tiskiltä.

Mies seisoo puupinon edessä.
Tämän kokoiset puut kaatuivat Harri Salon päälle takana olevasta pinosta. Kuva: Petri Julkunen / Yle
Petri Julkunen

– Hirmuinen hätähän se on päällä. Puut painavat päälle, sattuu joka paikkaan, mihinkään et niiden alta pääse.

Näin muistelee Harri Salo tilannetta, kun isoja puita sisältävä pino kaatui päälle alkuviikosta maanantaina. Mies oli hakemassa maatilansa lämmitykseen polttopuita sahattavaksi, kun pelkkä suojapressun nykiminen sai puupinon romahtamaan päälle.

Tilanne muuttui vakavaksi, kun Salo hahmotti että puhelin oli jäänyt traktorin hyttiin ja moottorisaha oli ulottumattomissa.

– Sitten alkoi tulla jo paniikki päälle. Ajantaju katosi täysin ja päässä ennätti pyöriä jos jonkinlaista asiaa.

Lopulta ajatus kirkastui ja hän muisti, että mukana olleista kuulosuojaimista sai bluetooth-yhteyden avulla puhelun aikaiseksi. Rajoitteena on, että puhelun voi soittaa vain viimeksi soitettuun numeroon.

Rengasmyyjä sai yllättävän puhelun

– Minulla ei ollut minkäänlaista muistikuvaa kenelle oli viimeksi soitettu. Pelotti jos edellinen puhelu onkin ollut johonkin automaattiseen puhelinkeskukseen, josta eteenpäin pääsee vain näppäintoiminnoilla. Mitäs sitten tehtäisiin? Harri Salo kertoo.

Puhelu meni kuitenkin 30 kilometrin päässä olevan rengaskaupan yrittäjälle.

Mies hymyilee auton renkaiden vieressä.
Rengasyrittäjä Kimmo Kumpulainen työntekijöineen sai soittajalta palkintopitsat seuraavana päivänä. Kuva: Petri Julkunen / Yle

Kumikimmo-rengasliikkeen yrittäjä häkeltyi puhelusta alkuunsa.

– Oli melkoinen kiire. Eikä mitään kynää eikä paperia mihin tehdä muistiinpanoja siitä, kenelle pitää soittaa, muistelee Kimmo Kumpulainen.

Yhteystiedot Salon naapureihin ja isään löytyivät kuitenkin puhelinsovellusten kautta. Viesti lähti kulkemaan.

– Yritin soittaessa pitää itseni rauhallisena, ettei tulisi hermostutettua auttajia liikaa, muistelee Kumpulainen.

Salon naapurit löysivät talon isännän noin tunnin kuluttua. Mies ohjeisti kuinka sahata puuviidakkoa auki.

Illalla hyvää onnea itsekseen kiitellessä Salo naputti vielä julkiset kiitokset paikalliseen sosiaalisen median Puskaradioon. Yrittäjän antamaa apua on peukutettu jo yli tuhannen tykkäyksen verran.

– Hyvää tuuria tässä oli, pahemminkin olisi voinut käydä. Joku siellä polvessa muljuaa, sairausloma on edessä. Ja viime kesänä tuohon toiseen polveen taas potkaisi lehmä, ynnäillee tapahtuneita Salo.

Suosittelemme