Kauppatorilla ei nähdä suurkonsertteja tulevilla Meripäivillä – sen sijaan luvassa ilmaista viihdettä ja ruokaa

Paikallisten yritysten yhteistyöllä rakentuvassa toritapahtumassa esiintyy muun muassa Neon 2 ja Asa.

Ihmisiä Kotkan meripäiväkojuilla.
Meripäivät järjestetään tänä vuonna 24. – 27. heinäkuuta. Arkistokuva. Kuva: Maria Mäkelä / Yle
Heikki Koskinen

Kotkan kauppatorilla ei nähdä tulevilla Meripäivillä maksullisia suurkonsertteja. Sen sijaan tarjolla on ilmaista viihdettä sekä suuri ulkoilmaterassi.

Kotkalaisten yritysten yhteistyöllä syntyvässä tapahtumassa esiintyy muun muassa 90-luvun ikisuosikki Neon 2 sekä kantaaottava räppäri Asa. Tämän lisäksi lavalle nousee rokkiyhtye Shiraz Lane ja hiphop-artisti Brädi. Yhteensä esiintyjiä tulee olemaan noin viisitoista. Loput esiintyjät julkistetaan huhtikuun aikana.

Viime vuonna kauppatori oli vielä kaupallisten suurkonserttien pitopaikka, johon pääsi vain maksullisen rannekkeen ostamalla. Satama-areenan konserteissa torilla esiintyi tuolloin esimerkiksi Käärijä, Olavi Uusivirta ja Scandinavian Music Group.

Tänä vuonna toriareenalla on tapahtumia neljän päivän ajan ja alueelle rakennetaan suuri ulkoilmaterassi. Toritapahtuman järjestävät paikalliset yritykset The Van – Street Food Factory, Pub Eduard & Albert, FC KTP, Tori Steak & Pizza ja Kotkan Torikahvila.

– Haluttiin tehdä paikallinen tapahtuma meripäiväyleisölle, joka vetoaisi kaikkiin. Kaikki palvelut sijaitsevat samalla alueella, niin livemusiikki kuin ruoka, toteaa Street Food Factory oy:n osakas Vili Mäenpää tiedotteessa.

Kävijöitä Kotkan meripäivillä.
Satama-areenan konserteissa torilla esiintyi vuonna 2023 esimerkiksi Käärijä. Arkistokuva. Kuva: Antro Valo / Yle

Satama-areenalla rap-painotteista

Konsertteja Meripäivillä järjestää kesällä myös The Day Events – organisaatio, jonka konserttitarjonta painottuu rap-musiikkiin. Pääesiintyjinä Satama-areenalla ovat Gettomasa ja Ibe. Kotkan Satama-areenalla on konsertteja perjantaina 26. heinäkuuta sekä lauantaina 27. heinäkuuta.

Viime vuonna Meripäivien torikonserteista vastasi Kotkan Tapahtumakeskus oy. Yhtiön toimitusjohtaja Tiina Salonen on kertonut, että alunperin Meripäivien oli tarkoitus palata kokonaisuudessaan jo tänä vuonna kokonaan Kantasatamaan. Tämä ei kuitenkaan ollut vielä mahdollista.

– Tähdätään vuoteen 2025 Kantasatamaan paluun kanssa, kertoi Tiina Salonen alkuvuodesta.

Kotkan Meripäivät järjestetään 24. – 27. heinäkuuta.

Korjaus 10.4.2024 klo 14:50 Alkuperäisessä tiedottessa olleita yritysten nimiä korjattu.

Suosittelemme