Jyväskylä pyrkii hävikkiruuasta eroon mobiilisovelluksen avulla

Jyväskylässä pyritään pääsemään yli jäävästä kouluruuasta maksuttoman mobiilisovellus ResQ:n avulla. Se täydentää aikaisempia hävikkiruuan myyntitapoja.

Kanakastiketta valmistumassa suuressa kattilassa.
Jyväskylässä myyntiin uuden mobiilisovelluksen kautta tulee esimerkiksi keittoja. Kuva: Tanja Heimonen / Yle
Timo Hytönen

Jyväskylässä koulujen ylijäävää ruokaa on myyty ulos ruokahävikin vähentämiseksi. Nyt otetaan käyttöön uusi kanava eli maksuton mobiilisovellus ResQ.

Maksuttoman sovelluksen voi ladata ja sen kautta voi ostaa ylijäämäruokaa myös ravintoloista, ruokakaupoista ja kahviloista.

Sovellus on jo käytössä Huhtasuon yhtenäiskoulussa ja tällä viikolla se laajenee Kilpisen yhtenäiskoululle, Puistokadun päiväkotikoululle ja Korpilahden yhtenäiskoululle. Myytävänä ei ole aterioita, vaan aterian osia kuten keittoja tai kastikkeita erikseen pakattuna.

Myytävät ruoat tulevat näkyviin sovellukseen koulupäivinä puolen päivän aikaan, ja myynti kestää kello 14 saakka. Ostetut tuotteet voi noutaa kouluilta erikseen ResQ-tarrailla merkityltä ovelta.

Ostetun ruuan sijainti kerrotaan myös sovelluksessa, ja ostaja saa puhelinnumeron, josta tavoittaa koulun keittiöhenkilökuntaa ja voi pyytää ostamaansa annosta.

Noutamatta jääviä annoksia ei hyvitetä ostajalle.

Kylän kattauksen suunnitelmissa on ResQ-sovelluksen laajentaminen koskemaan myös muita kaupungin toimipisteitä eri puolilla Jyväskylää, jos myyntikanavasta saadaan hyviä kokemuksia.

Suosittelemme