Pori Jazzin valtionavustukseen raju leikkaus – vaikuttaa ilmaiskonserttien määrään

Ministeriö perustelee puolitusta sillä, että avustuksen osuus Pori Jazzin kokonaistaloudessa on pieni.

Porin Kirjurinluodon lokkilavalla esiintyjä ja ihmisiä katsomassa.
Valtionavustuksen puolittuminen voi tiputtaa muutaman ilmaiskonsertin Pori Jazzien tämän vuoden tarjonnasta. Arkistokuva. Kuva: Katja Halinen / Yle
Kati M. Rantala

Opetus- ja kulttuuriministeriö on puolittanut Pori Jazzin valtionavustuksen.

Ministeriö myönsi Pori Jazz 66 -yhdistykselle 50 000 euron suuruisen valtionavustuksen tälle vuodelle, kun se viime vuonna oli 100 000 euroa.

Pori Jazzin tuottaja Sanna Grönmark kertoo toimittaja Kati Rantalalle, miten uutinen avustuksen puolittumisesta otettiin vastaan

Puolitusta perustellaan sillä, että avustuksen osuus Pori Jazzin kokonaistaloudessa on tänä vuonna vain noin prosentin luokkaa, joten tuen pieneneminen ei uhkaa tapahtuman järjestämistä.

Pori Jazzin tuottajan Sanna Grönmarkin mukaan näin iso pudotus avustuksessa oli yllätys, mutta valtionavustuksen puolittuminen näkyy jazz-yleisölle käytännössä vain vähän.

– Ilmaiskonsertteja voi olla muutama vähemmän, mutta niiden kokonaismäärä on edelleen useita kymmeniä eli ei se mikään radikaali muutos vielä onneksi ole.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi tänä vuonna taide- ja kulttuurifestivaalien valtionavustuksia 16 festivaalille yhteensä 2  368  000 miljoonaa euroa. Viime vuonna avustuksia myönnettiin 2  486  000 euroa 15 festivaalille.

Lahden kansainvälinen kirjailijakokous tuli mukaan uutena suurena tapahtumana. Sen sai valtionavustusta 45 000 euroa.

Sitaattia tarkennettu ilmaiskonserttien määrän osalta 12.4.2024 9:07

Suosittelemme