Koirat täyttävät Mustasaaren Botniahallin – Vaasan kansainvälisessä koiranäyttelyssä esillä noin 3000 koiraa

Koirat edustavat kaikkiaa 285 eri rotua. Koiria arvioivat tuomarit tulevat Suomen lisäksi Ruotsista, Tanskasta, Saksasta ja Sveitsistä. Osallistujia tulee suomalaisten lisäksi myös Ruotsista.

Potrettikuva vaaleanruskeasta vinttikoirasta.
Vaasan koiranäyttelyä on järjestetty jo vuodestya 1990, Botniahallissa se on pidetty vuodesta 2004. (kuvituskuva) Kuva: Jasmina Kauta / Yle
Ulla Kuivasmäki

Vaasan kansainvälinen koiranäyttely kokoaa taas koiranäyttelyväen viikonloppuna Botniahalliin. Näyttelyyn on ilmoitettu noin 3000 koiraa. Koiramäärä on viimevuotista suurempi.

Koirat edustavat kaikkiaan 285 eri rotua. Koiria arvioivat tuomarit tulevat Suomen lisäksi Ruotsista, Tanskasta, Saksasta ja Sveitsistä. Osallistujia tulee suomalaisten lisäksi myös Ruotsista.

Vaasan näyttelyä on järjestetty jo 35 vuoden ajan, Botniahallissa se on pidetty vuodesta 2004.

Näyttely toteutetaan talkoovoimin. Talkoissa on mukana 4 järjestävää koirayhdistystä Vaasanseudulta sekä 3 avustavaa yhdistystä.

Vaasan kansainvälisen koiranäyttelyssä mittaa toisistaan ottava myös nuoret koirahandlerit. Botniahallissa järjestetään Junior Handler -kilpailu, sekä Vaasan Kennelpiirin piirinmestaruuskilpailu että SM-osakilpailu. Kaikkiaan kisaamassa on peräti 54 junior handleria.

Koirarekisteriin ilmoittamisen toteutumista valvotaan

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto valvoo koirarekisteriin ilmoittamisen toteutumista Vaasan kansainvälisessä koiranäyttelyssä 13.–14.4.2024.

Valvonta ei vaikuta Vaasan näyttelyn kulkuun, eikä estä koiran osallistumista näyttelyyn, kertoo Vaasan näyttelytoimikunta facebook-sivuillaan.

Näyttelytoimikunta toteaa, että sillä ei ole asiasta enempää tietoa, kyselyt tulee esittää suoraan Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolle.

Aluehallintovirasto valvoo toimialueellaan koirien ilmoittamista Ruokaviraston koirarekisteriin.

Suosittelemme