Poliisi otti jalkapallo-ottelusta 16 ihmistä kiinni – valvoo jatkossa tehostetusti HJK:n kotiotteluita

Poliisi oli näkyvästi paikalla valvomassa yleistä järjestystä ja turvallisuutta torstai-iltana Töölössä järjestetyssä jalkapallo-ottelussa.

Poliisit partioivat HJK:n ottelua ennen stadionilla.
Poliisi kertoo jatkavansa HJKn kotiotteluiden valvontaa tehostetusti. Kuva: Lehtikuva
Anna Horppu

Helsingin poliisi otti torstai-illalla Töölössä järjestetystä jalkapallo-ottelusta 16 ihmistä kiinni.

Poliisi kertoo varautuneensa HJK:n ja FC Lahden jalkapallo-otteluun jo etukäteen. Poliisi oli näkyvästi paikalla valvomassa yleistä järjestystä ja turvallisuutta.

Helsingin poliisilaitoksen ylikomisario Jere Roimu kertoo Ylelle, että paikalla oli useita kymmeniä poliiseja. Roimun mukaan ottelun alku, fanimarssi ja siirtyminen pelipaikalle sujuivat rauhallisesti. Fanimarssin yhteydessä poliisi huomasi kuitenkin henkilöitä, jotka poliisi otti tarkastukseen.

– Löysimme useilta henkilöiltä välineitä, joista oli syytä olettaa, että he osallistuivat tappeluun. Mukana oli muun muassa hammassuojia. Henkilöt otettiin kiinni tapahtuman ajaksi poliisilain perusteella, Roimu kertoo.

Kuudestatoista kiinniotosta kolme on tehty rikosperusteisesti. Nämä henkilöt ovat vielä kiinniotettuina ja heitä kuulustellaan perjantaiaamulla. Roimu kertoo, että rikosperusteiset kiinniotot liittyvät muutamaan poliisin väkivaltaiseen vastustamiseen ja yhteen järjestyksenvalvojan pahoinpitelyyn.

Roimu kertoo huomanneensa, että jalkapallofanit ovat viime aikoina käyttäytyneet huonosti. Jatkossa poliisi valvoo HJK:n kotiotteluita tehostetusti.

– Faneilla tuntuu nyt riittävän virtaa. Kannustaa ja huutaa saa, mutta väkivaltaisuuksia, rikoksia tai vahingontekoja ei tulla hyväksymään, Roimu sanoo.

Poliisin mukaan turvatarkastukset ovat riittävät. Samalla poliisi on tietoinen, että talvivaatteiden alta erilaisten pyroteknisten esineiden löytäminen on haastavaa.

– Aika helppo niitä on halutessaan viedä ottelupaikalle, Roimu toteaa.

Suosittelemme