Kulunut kausi oli Hirvensalon hiihtokeskuksessa yksi pisimmistä – ensi kautta varjostaa epävarmuus toiminnan jatkumisesta

Turun Slalomseura valmistautuu ensi kauteen ristiriitaisissa tunnelmissa. Seuran ja Turun kaupungin välinen sopimus hiihtokeskuksesta on päättymässä ensi keväänä.

Mies seisoo Hirvensalon hiihtokeskuksen lumisella huipulla.
Turun Slalomseuran puheenjohtaja Jari Lehtinen on tyytyväinen talven pituuteen, muttei säihin. Kuva: Kalle Mäkelä / Yle
Heinimaija Hirvonen

Päättynyt laskettelukausi oli Hirvensalon hiihtokeskukselle yksi sen historian pisimmistä.

Rinteet saatiin avattua asiakkaille jo itsenäisyyspäivänä, ja aukiolopäiviä kertyi peräti 122. Kaikkien aikojen ennätys on Turun Slalomseuran puheenjohtajan Jari Lehtisen mukaan 134 päivää kaudella 2002–2003.

– Kulunut talvi oli aukiolopäivissä mitattuna erinomaisen hyvä, mutta säät olisivat voineet suosia paremmin. Esimerkiksi hiihtolomaviikolla oli sadepäiviä, ja monta kertaa kertaa viikon huonoin sää osui viikonloppuun, jolloin olisi yleensä eniten tulijoita, Lehtinen luonnehtii kautta.

Vähälumiset ja leudot talvet ovat nakertaneet Hirvensalon hiihtokeskusta pyörittävän Turun Slalomseuran taloutta. Toimintaa on kuitenkin pystytty jatkamaan Turun kaupungin myöntämien avustusten ja lainojen turvin. Pitkä kausi teki Lehtisen mukaan hyvää myös kassavirralle.

– Hiihtokoulu teki erinomaista tulosta, vuokraamo pärjäsi hienosti ja myös lipunmyynti sujui hieman odotettua paremmin, hän kuvailee.

– Kun ylläpitää hiihtokeskusta Turun saaristossa, realistinen kauden pituus on plusmiinus 90 päivää, mikä tarkoittaa sitä, että nippanappa saadaan vuodenvaihteeseen keskus auki, Lehtinen jatkaa.

Turun Slalomseuran sopimus päättymässä

Turun Slalomseura valmistautuu Lehtisen mukaan ensi kauteen ristiriitaisissa tunnelmissa.

Seuran ja Turun kaupungin välinen käyttöoikeussopimus Hirvensalon hiihtokeskuksesta on päättymässä toukokuussa 2025.

– Uutta sopimusta työstetään, mutta sitä ei ole vielä allekirjoitettu, Lehtinen sanoo.

Seura suunnittelee hänen mukaansa investointeja hiihtokeskuksen kehittämiseksi, mutta niitä ei uskalleta toteuttaa niin kauan kuin jatkosta ei ole varmuutta. Hän toivoo, että nimet saadaan paperiin kesään mennessä.

Suosittelemme