Joensuussa etsitään ensi lukuvuodelle koululaisten kerhotoiminnan järjestäjiä

Harrastukset järjestetään lasten ja nuorten toiveiden pohjalta. Oppilaat ovat toivoneet erilaisia urheilulajeja sekä videopelejä.

Kuva on otettu Tampereella urheiluseura KooVee:n pelikerhosta. Lapset pelaavat tietokonepelejä tietokoneiden äärellä kahdessa rivistössä
Etenkin yläkouluikäiset toivovat Joensuuhun videopelikerhoa. Kuvassa tamperelainen lasten e-urheilun pelikerho. Kuva: Outi Parikka / Yle
Emilia Saukkonen

Joensuun kaupunki etsii koululaisten harrastusten järjestäjiä. Kaupungin nuorisopalvelut hakevat harrastusten järjestäjiä lasten ja nuorten kerhoihin ensi lukuvuodelle.

Harrastuksia haetaan käänteisellä kilpailutuksella, joka on käynnissä huhtikuun loppuun. Käänteinen kilpailutus tarkoittaa sitä, että ohjauksen tuntipalkkio on määritetty etukäteen. Joensuun kantakaupungin koulujen kerhoissa ohjauspalkkio on 35 euroa tunnilta ja pitäjäalueilla 45 tunnilta.

Kilpailutukseen voivat osallistua niin yhdistykset, osuuskunnat, yritykset kuin kevytyrittäjätkin.

Harrastukset järjestetään lasten ja nuorten toiveiden mukaan, joita selvitettiin alkuvuodesta. Esiin nousivat esimerkiksi parkour, Pokémon Go, e-urheilu ja laskettelu.

Nyt haussa olevat harrastukset käynnistyvät ensi syksynä.

Suosittelemme