Tutkimus: Työntekijöiden hyvinvointiin panostaminen lisäisi liikunta-aktiivisuutta ja töissä jaksamista

Parempi työhyvinvointi vähentää työpäivän jälkeistä väsymystä ja voi sitä kautta lisätä vapaa-ajan liikuntaa sekä ylläpitää terveyttä.

Kaksi henkilöä lenkillä.
Tutkimustuloksen perusteella olisi tärkeä miettiä keinoja, joilla työpäivänjälkeistä väsymystä voisi vähentää. Kuvituskuva. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle
Hannu Vähämäki

Töiden jälkeinen väsymys vaikuttaisi tuoreen tutkimuksen perusteella olevan yksi syy vapaa-ajan liikunnan ja arkiliikunnan puutteeseen.

Turun yliopiston valtakunnallisen PET-keskuksen ja UKK-instituutin tutkimuksessa 144 keskimäärin 57-vuotiasta aikuista vastasi töihin, vapaa-aikaan ja liikuntaan liittyviin kysymyksiin.

Kyselyn lisäksi tutkittavien päivittäistä liikkumista mitattiin vyötärölle kiinnitettävällä liikemittarilla.

Tutkimustuloksen perusteella olisi tärkeä miettiä keinoja, joilla työpäivänjälkeistä väsymystä voisi vähentää. Näin jaksamista riittäisi myös liikunnalle työpäivän jälkeen, mikä taas parantaisi työssä jaksamista.

– Vaikka tutkimustuloksia tällaisista toimista on vasta kertymässä, pidän todennäköisenä, että työntekijöiden hyvinvointiin panostaminen esimerkiksi työaikaa lyhentämällä on työelämän tulevaisuutta. Parempi työhyvinvointi vähentää työpäivänjälkeistä väsymystä ja voi sitä kautta lisätä vapaa-ajan liikuntaa ja ylläpitää terveyttä, toteaa väitöskirjatutkija Jooa Norha Turun yliopiston tiedotteessa.

Työterveyslaitos suosittelee päivittäisen palautumisen edistämiseksi muun muassa taukojen pitämistä, riittävää vaihtelua työpäivän tehtävissä sekä tehottomien kokouksien uudelleenorganisointia.

Tutkimus on julkaistu Scientific Reports -julkaisusarjassa.

Suosittelemme