Westenergyn vuosihuolto käynnistyy lauantaina, työntekijämäärä lisääntyy sadalla kahdeksi viikoksi

Vuosihuollon aikana toteutetaan sellaiset huolto-, korjaus- ja tarkastustyöt, joiden toteuttaminen edellyttää laitoksen alasajoa.

Westenergy jätteenpolttolaitos Mustasaaressa.
Vuosihuolto ajoitetaan kevääseen kylmimmän talvikauden ulkopuolelle, jolloin lämmitystarve ja kaukolämmön kysyntä on vähäisempää. Kuva: Anna Wikman / Yle
Ulla Kuivasmäki

Vuosihuolto käynnistyy Westenergyn jäte-energialaitoksessa lauantaina 13.4.2024.

Vuosihuollon aikana toteutetaan sellaiset huolto-, korjaus- ja tarkastustyöt, joiden toteuttaminen edellyttää laitoksen alasajoa.

Westenergyn jäte-energialaitoksen kahden viikon mittainen vuosihuoltojakso käynnistyy lauantaina 13. huhtikuuta, jolloin laitos ajetaan alas. Varsinaiset huoltotyöt päästään aloittamaan sunnuntaina 14. huhtikuuta.

Vuosihuollon aikana kaukolämmön tuotannosta Vaasan alueella vastaavat Vaasan Sähkön ja Vaasan Voiman tuotantoyksiköt.

Jätetoimitukset ohjataan huoltojakson aikana välivarastointialueelle.

Vuosihuolto lisää Westenergyn henkilökuntaa omien työntekijöiden lisäksi

Vuosihuollon aikana laitoksella työskentelee Westenergyn oman henkilökunnan lisäksi yli 100 henkilöä, ja huoltojakson aikana toteutetaan kaikki sellaiset huolto-, korjaus- ja tarkastustyöt, joiden toteuttaminen edellyttää laitoksen alasajoa.

- Tänä vuonna toteutamme esimerkiksi laitoksen arinan ja jätenostureiden huollot sekä kattilan ja tulipesän tarkastukset, kertoo tuotantopäällikkö Petri Suomela Westenergyn tiedotteessa.

Vuosihuolto ajoitetaan kevääseen kylmimmän talvikauden ulkopuolelle, jolloin lämmitystarve ja kaukolämmön kysyntä on vähäisempää.

Kesäaikaan Westenergyn laitos tuottaa kaiken tarvittavan kaukolämmön Vaasan alueella, ja ajoittamalla vuosihuolto kevääseen varaudutaan myös tähän jaksoon.

Westenergy jalostaa kierrätykseen soveltumattoman jätteen sähköksi, lämmöksi ja uusiomateriaaleiksi. Westenergyn tavoitteena on edistää kiertotalouden kehitystä, ja tavoitteemme on tuottaa hiilineutraalia energiaa vuoteen 2030 mennessä.

Suosittelemme