Villi 10 maalin ottelu Veikkausliigassa – tulikuuma Joakim Latonen iski hattutempun ja Gnistan nousi sarjakärkeen

Gnistan teki kaikki kuusi maaliaan tunnin pelin jälkeen. Ratkaisijaksi nousi supervaihtomies Benjamin Tatar.

Maalikooste.
Paavo Forsberg,
STT Urheilu

Sarjanousija Gnistan jatkoi pirteitä otteitaan jalkapallon Veikkausliigassa, kun se päihitti Ilveksen Tammelassa 6–4 hurjien vaiheiden jälkeen. Ottelussa iskettiin tunnin pelin jälkeen peräti kahdeksan maalia.

Ratkaisevan maalin viimeisteli kantapäällään juuri vaihdosta kentälle otettu Benjamin Tatar, kun pelikellossa oli 86 minuuttia. Tatar kaunisteli vielä lukemia nostamalla pallon lisäajalla Ilveksen maalivahdin Otso Virtasen yli.

Ilves johti ottelua 2–0 vielä tunnin pelin jälkeen. Sitten alkoi Joamik Latosen show. Gnistan-hyökkääjä takoi hattutempun 18 minuutin aikana.

Tunnin kohdalla Latonen riisti pallon hyökkäyspäässä ja eteni maalintekoon. 13 minuuttia myöhemmin hän puski ottelun 3–3:een kulmapotkusta ja viimeisteli pian hattutempun rankkarista.

Latosen hattutempun välissä osuivat myös Ilveksen Doni Arifi ja Gnistanin Pauli Katajamäki, jolloin peli oli 4–3 Gnistanille.

Roope Riski toi Ilveksen tasoihin 82. minuutilla ottelun toisella maalillaan. Latonen otettiin kentältä pari minuuttia tämän jälkeen, ja Tatar hoiti loput.

Voitolla Gnistan nousi Veikkausliigan kärkeen ja Latonen sarjan maalipörssin kärkipaikalle. Tulikuumalla pelaajalla on nyt neljä maalia tällä kaudella. Gnistan voitti myös avausottelunsa sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuvaa Interiä vastaan 2–1.

Latonen kertoi Ruudun haastattelussa pelanneensa viimeksi vastaavan ottelun koulun liikuntatunnilla salibandyssa yhdeksännellä luokalla.

– En tiedä, miten nousumme oli mahdollinen. Pelityylimme on tuollainen, aika vauhdikasta päästä päähän -futista. Oli kiva tulla hiljentämään tämä stadikka, Latonen sanoi Ruudun haastattelussa.

Hattutemppu oli 26-vuotiaalle Latoselle ensimmäinen Veikkausliigassa.

Ilveksen maalivahti Otso Virtanen oli ottelun jälkeen pettynyt.

– Hävettää ihan helvetisti. En tiedä, miten tämä on edes mahdollista. Joka kerta, kun peli oli meidän päässämme, he rokottivat. Käsittämätöntä. En tiedä, mihin jäimme puolessa välissä ottelua, Virtanen sanoi Ruudun haastattelussa.

Lauantain iltapelissä IFK Mariehamn isännöi KuPSia, joka avasi kautensa mainiolla voitolla HJK:sta.

Avausjaksolla Tehe Olawale vei IFK:n johtoon, mutta KuPS pääsi tasoihin Otto Ruopin uran ensimmäisellä liigamaalilla.

Toisen jakson alussa Adam Larsson teki IFK:lle pilkulta 2–1-johdon, joka oli pitää loppuun asti. Axel Vidjeskog kuitenkin kuittasi pelin 2–2-loppulukemiin lisäajan rangaistuspotkulla, ja näin KuPS sekä IFK Mariehamn ovat neljässä pisteessä kahden kierroksen jälkeen.

Muut neljän pisteen joukkueet ovat SJK ja VPS. Kahdella tappiolla kauden on ainoana aloittanut sarjanousija EIF.

Lisätty kello 16.20 Latosen ja Virtasen kommentit.

Lisätty kello 19.40 päivän toisen ottelun tulos.